Rock Central Muziekcoaching voor echte rockers, door echte Rockers!

  • Bandcoaching en skillslessen voor alternatieve gitaarmuziek
  • Officieel gecertificeerde vooropleider voor de Fontys Rock Academie
  • Knallen tijdens showcases in Baroeg

Alternatieve rock, metal, punk, grunge, indierock, hardcore, emo, stoner etc... Alles is mogelijk. Rock Central biedt een volledig coachingstraject toegespitst op de alternatieve gitaarmuziek. Of je nu gewoon lekker wilt leren spelen, je op zoek bent naar die ene vette sound of je wilt laten klaarstomen om zelf professional te worden, bij Rock Central zit je helemaal goed! 

Je kunt bij ons terecht voor bandcoaching, eventueel in combinatie met instrumentles en een officiële vooropleiding voor de Fontys Rockacademie. Alle Rock Central docenten zijn namelijk officieel gecertificeerd vooropleider voor de Fontys Rock Academie. Voel je je helemaal thuis in de alternatieve gitaarmuziek, dan is Rock Central zeker iets voor jou!

Rock Central is een samenwerking tussen SKVR en poppodium Baroeg. Daarom treed je regelmatig op in deze rocktempel van Rotterdam.

Wil jij samen met anderen in een rockband? Of heb je zelf al een band die goede coaching in de vorm van bandles kan gebruiken? Bij Rock Central werk je met jouw band een uur per week aan de nummers die jij wilt spelen.

Vervolgens sta je drie keer per jaar met jouw Rockband te knallen in een showcase op rockpodium Baroeg. Afhankelijk van je niveau en beschikbare plaatsen word je door ons in een band geplaatst. Deelnemen met een bestaande band kan natuurlijk ook. Als je jezelf met alle leden van een bestaande band afzonderlijk hebt aangemeld, geef dan alle namen door via s.jaghai@skvr.nl.

Wil je naast bandles ook individuele skills op je instrument verder ontwikkelen? Kies dan voor de combiles. Bij Rock Central krijg je met de combiles wekelijks 60 minuten bandcoaching én wekelijks instrumentles in een groepje waar je meer ingaat op de skills voor jouw specifieke instrument. 

Omdat de Fontys Rockacademie jaarlijks vele honderden aanmeldingen krijgt, is het toch een pittige klus om aangenomen te worden als student. Onze coaches zijn officiële licentiehouders die jou kunnen begeleiden naar deze opleiding. Zij kijken naar jouw vaardigheden, ambitie en onderwijsbaarheid en zullen aan de hand van een intensief coachingstraject beoordelen of jij geschikt bent voor de opleiding. Sluit jij dit traject goed af dan ben je al automatisch door naar de tweede selectieronde!

Meld je nu aan voor een intakegesprek! Hieruit volgt, afhankelijk van jouw speelniveau, visie en kennis een persoonlijk advies voor de te volgen auditiecoaching. Om jezelf aan te melden stuur je een e-mail naar Shandhia Jaghai, s.jaghai@skvr.nl.

Onze Rock Central cursussen