Muziekles bij SKVR
Omdat muziek in je zit

Muziekles en zangles op jouw niveau en in de stijl die bij jou past. Pop, jazz, rock, klassieke muziek, Caribische brassband en wereldmuziek. Voor alle leeftijden, van beginner tot gevorderd. Kom muziek maken bij de grootste muziekschool van Rotterdam en Capelle aan den IJssel!

SKVR Muziek is de grootste muziekschool van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Van klassiek tot rock en van pop tot Caribische brassmuziek. Wat jouw muzikale voorkeur ook is, bij ons kun je er les in krijgen. Van jong tot oud kan bij ons muziekles volgen, zelfs al vanaf 6 maanden oud. Professionaliteit, persoonlijke groei, inspiratie en samenspel staan bij ons voorop. Of je nu beginner bent of gevorderd, er is altijd een SKVR Muziekles voor jou!

Bij alle instrument- en zanglessen heb je in principe les in een kleine of wat grotere groep. Zo is er ruimte voor persoonlijke groei en word je geinspireerd door medecursisten op gelijk niveau. En je leert natuurlijk meteen samenspelen in de les. 

Wil je meer samenspel? Dat kan natuurlijk ook. Bij ons stap je zo in een band, koor, ensemble of orkest. Volg je een jaarcursus en ben je jonger dan 25 jaar, dan is het in de meeste gevallen zelfs gratis om deel te nemen. 

Wist je dat trouwens SKVR cursisten van 6 tot 19 jaar gratis kunnen meespelen in een van de drie orkesten van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest? Genoeg mogelijkheden dus om samen muziek te maken.

SKVR is altijd op zoek naar het muzikale talent in kinderen en jongeren! 

Zien zij veel talent, motivatie en ambitie, dan kunnen zij ze voordragen voor onze Talentroute Muziek. Na een auditie kies je met de docent(en) een persoonlijk leertraject. Naast de wekelijkse muziekles kan jouw leertraject bijvoorbeeld bestaan uit extra orkest-/bandlessen of extra lessen als voorbereiding op het toelatingsexamen van een conservatorium. 

Voor de Talentroute werkt SKVR Muziek samen met de conservatoria.

De Talentroute is ook toegankelijk voor leerlingen die hun muziekles ergens anders volgen! 

Tijden en locaties

Leeftijd Locatie Dag en tijd Thema
8+ SKVR Capelle dinsdag 16:20 - 17:00 uur Om de week, verschillende themalessen
8-13 SKVR Centrum woensdag 17:00 - 18:00 uur Verschillende themalessen
13+ SKVR Ringdijk maandag 20:20 - 21:00 uur Verschillende themalessen
15+ SKVR Centrum woensdag 16:00 - 17:00 uur theorielessen ter voorbereiding op auditie Conservatorium

Naast deze theorie- en themalessen zijn er in het jaar wisselende workshops en excursies. 

Lees meer over de talentroute

Voor kinderen die om welke reden dan ook niet gemakkelijk naar de muziekschool kunnen, is er de SKVR Wijkmuziekschool. Kosten spelen hierin een belangrijke rol, maar ook is de afstand naar een reguliere muziekschool soms te groot. De SKVR Wijkmuziekschool is voor deze kinderen een goed alternatief. 

Een echte muziekschool in de wijk, laagdrempelig, op een vertrouwde plaats, in een grotere groep samen met vriendjes en vriendinnetjes van de eigen school of uit de buurt. Kinderen van verschillende scholen ontmoeten elkaar tijdens de muzieklessen en het Wijkorkest, dit is een belangrijk aspect van de les. Toegankelijk voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Lees hier meer over de SKVR Wijkmuziekschool.

Instrumenten zijn soms best prijzig in aanschaf. Daarom hebben we een groot aantal instrumenten te huur. Je hoeft dan zelf geen instrument aan te schaffen en kunt meteen beginnen met muziekles.

Hoe werkt het?

  • Geef bij het inschrijven aan dat je niet in het bezit bent van een eigen instrument.
  • Wij reserveren een instrument voor je.
  • Je ontvangt bericht over jouw reservering.
  • Maak een afspraak met het instrumentenmagazijn om je instrument op te halen.

Kosten

Huurprijzen:

  • accordeon, keyboard, trompet, viool € 139,-
  • altviool, cello, dwarsfluit, klarinet, saxofoon € 209,-
  • contrabas, harp € 267,-

Tarieven zijn per jaar. Rotterdam-Paskorting en CJP korting zijn niet van toepassing op instrumentenhuur.
Maak je gebruik van het Jeugdfonds Cultuur, dan kun je ook jouw instrumentenhuur vergoeden.

Borg
Als je een instrument huurt betaal je altijd 50 euro borg. Dit bedrag wordt aan het einde de huurovereenkomst op je rekening teruggestort (mits alle overige betalingen zijn voldaan).

Bij SKVR Muziek kun je, op afspraak, in de maanden oktober en juni een proefles doen. Daarnaast ben je welkom op onze Open Huizen en optredens. Kijk in de agenda voor de evenementen.
 

Onze Muziek cursussen