Muziekles bij SKVR
Omdat muziek in je zit

Kom muziek maken bij de grootste muziekschool van Rotterdam  en Capelle aan den IJssel. Wat voor muziek? Wat niet, kun je beter vragen. Jazz, pop, rock, klassiek…. voor alle leeftijden en alle niveaus. 

Start snel of stroom in

Het cursusseizoen is begonnen! Cursussen zijn al gestart of gaan binnenkort beginnen. 
Inschrijven voor een cursus die al is begonnen? Geen probleem. Als er voldoende plekken zijn kan je instromen. Je betaalt alleen de lessen die nog volgen. 

SKVR Muziek is de grootste muziekschool van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Da’s handig, want dan kunnen we ook veel aanbieden. Doen we dus ook. Van jazz tot Caribische brass of klassiek, er is van alles wat. Voor jong en oud, beginner en gevorderd. Professionaliteit, plezier en samenspel staan centraal. 

Ruimte voor groei vinden we belangrijk. Daarom zijn onze groepen niet al te groot. Zo leer je veel over jezelf én over spelen met elkaar. Inspirerend en nuttig tegelijk. 

Nog meer samenspel? Ga bij een band, koor, ensemble of orkest! Is vaak gewoon gratis als je jonger dan 25 jaar bent én een jaarcursus volgt.

SKVR cursisten tussen 6 en 19 jaar kunnen trouwens gratis meespelen in een van de drie orkesten van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest. Samen muziek maken was nog nooit zo toegankelijk. 

Gek op het spelen van jouw instrument? Talentvol, gemotiveerd en ambitieus? Dan zou jij zomaar eens een van de muzikale talenten kunnen zijn voor de SKVR Talentroute Muziek voor kinderen en jongeren! 

Je volgt gewoon je wekelijkse muzieklessen en in overleg met je muziekdocent ga jij voor jouw eigen muzikale leerplan. Ambitie voor het conservatorium of de havo/vwo Muziek en Dans? Ook dat is mogelijk in een Talentroute Muziek: jij stippelt dan jouw route uit voor een goede voorbereiding op 't toelatingsexamen. 

Volg jij ergens anders muziekles en past de Talentroute Muziek helemaal bij jou? Meld je aan voor een auditie. En wie weet word jij een van de deelnemers aan de Talentroute Muziek. 

Kom alles te weten over de Talentroute.

Soms is de afstand naar een muziekschool te groot. Geen probleem, daarvoor hebben we de SKVR Wijkmuziekschool

De Wijkmuziekschool is er voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Er zijn muzieklessen en er wordt een Wijkorkest gevormd. Super leuk, en vaak dus gewoon met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt.
 

Instrumenten zijn duur. Gelukkig hoeft dat geen reden te zijn om geen muziek te maken. SKVR heeft veel instrumenten die je mag huren! 

Werkt ook heel simpel: geef bij je inschrijving aan dat je geen instrument bezit, dan reserveren wij ‘m voor je. Je haalt ‘m vervolgens op bij ons magazijn. Wel even een afspraak maken. 

Kosten

Huurprijzen:

  • accordeon, keyboard, trompet, viool € 139,-
  • altviool, cello, dwarsfluit, klarinet, saxofoon € 209,-
  • contrabas, harp € 267,-

Tarieven zijn per jaar. Rotterdam-Paskorting en CJP korting zijn niet van toepassing op instrumentenhuur.
Maak je gebruik van het Jeugdfonds Cultuur, dan krijg je jouw instrumentenhuur vergoed.

Borg 

Je betaalt altijd 50 euro borg. Verloopt alles zonder probleem, dan krijg je dat weer netjes terug als je je instrument inlevert. 
 

Ontmoet docenten en cursisten en maak kennis met de instrumenten. Bezoek onze evenementen, open huizen en optredens. Je bent van harte welkom. Tijdens een open huis is het  mogelijk om je aan te melden voor een proefles. Kijk voor alle activiteiten in onze agenda>>.

Onze Muziek cursussen