Modeatelier 9-14 jaar

Hou je van kleding en stoffen en zou je je eigen bijzondere creaties of accessoires willen maken in de stof die je mooi vindt? Kom dan werken in ons modeatelier!

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 161,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 9 t/m 14 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Zaterdag
10:00 - 12:00 uur
02-03-24 t/m 18-05-24
Marion Daniels
Vol
Nieuwe locaties voor cursussen Hennekijnstraat (SKVR Centrum)

Deze cursus vindt (ook) plaats op de locatie Hennekijnstraat (SKVR Rotterdam centrum).

We nemen dit seizoen (2023/2024) afscheid van ons pand aan de Hennekijnstraat. De cursussen Muziek, Beeldende Kunst, Mode & Design, en Fotografie & Media maken het cursusjaar af op de Hennekijnstraat.  

Begin mei 2024 verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024/2025 te delen.

Meer weten? Lees de veelgestelde vragen.

Van inspiratie tot het eerste ontwerp, naar een volledig eindproduct.
Je leert de basistechnieken van het mode maken, het werken met eenvoudige patronen en naaien op de naaimachine. In de studio zijn allerlei oefenstoffen, knoopjes en lintjes die je nodig hebt om jouw ontwerp in écht te maken. We beginnen met het ontwerpen van een rok of een T-shirt, in overleg met de docent kijken we wat haalbaar is en welke stof je daar het beste voor kan gebruiken.

Daarna neem je bij elkaar de maat op. Zodat je het juiste patroon kan overtrekken. Deze patronen zijn in de studio aanwezig. Na de tweede les weet je wat je gaat maken en kan je de stof gaan kopen, meestal is dit 1 meter stof of minder. We naaien het kledingstuk op de naaimachine. Zodat na acht lessen je eigen creatie klaar is. Elke les beginnen we met een opdracht ontwerpen of een naaitechniek op de naaimachine.