Handboekbinden

In deze cursus, geschikt voor de beginnende en gevorderde cursist, worden de technieken van het handboekbinden al doende in de praktijk gebracht. Er wordt gewerkt met de belangrijkste materialen en gereedschappen voor de boekbinder zoals karton-, papier- en linnensoorten.

Prijs voor 16 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 368,00
vanaf 21 jaar
€ 417,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Voor beginners en gevorderden

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
06-02-24 t/m 11-06-24
Liza Van Zuuren- der Wel
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
Nieuwe locaties voor cursussen Hennekijnstraat (SKVR Centrum)

Deze cursus vindt (ook) plaats op de locatie Hennekijnstraat (SKVR Rotterdam centrum).

We nemen dit seizoen (2023/2024) afscheid van ons pand aan de Hennekijnstraat. De cursussen Muziek, Beeldende Kunst, Mode & Design, en Fotografie & Media maken het cursusjaar af op de Hennekijnstraat.  

Begin mei 2024 verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024/2025 te delen.

Meer weten? Lees de veelgestelde vragen.

Met het maken van een aantal boekjes komen de basistechnieken aan de orde. Na het eigen maken van die basistechnieken is er voldoende vaardigheid voor het inbinden van tijdschriften en het maken van een cassette voor de boekjes. Gevorderden gaan aan de slag met de Duitse, Franse en Engelse band.

Ook wordt kennis gemaakt met technieken zoals kapitaalbestekken, vergulden, betitelen, cacheren en marmeren. Met het uitvoeren van een eigen ontwerp worden de vaardigheden van het boekbinden vergroot.

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.