Veelgestelde vragen pand Hennekijnstraat

Heb jij vragen over de ontwikkelingen rondom het pand aan de Hennekijnstraat? Dat begrijpen we. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen.

Pand Hennekijnstraat

Waarom gaat SKVR het pand aan de Hennekijnstraat verlaten?

Het pand aan de Hennekijnstraat is verkocht. Wie les heeft in ons pand aan de Hennekijnstraat (SKVR Centrum) ziet dat er groot onderhoud nodig is. Het gebouw is niet goed geïsoleerd, er zijn lekkages en de inrichting is aan een opfrisbeurt toe. Het gebouw is gelukkig wél veilig. SKVR heeft alle periodieke veiligheidscontroles uit laten voeren en die zijn in orde.

De directie heeft een onderhoudsrapport laten opstellen. Hierin staat dat noodzakelijk onderhoud en een grootschalige renovatie moeten plaatsvinden zodat het gebouw duurzaam en toekomstbestendig wordt. Hiervoor is een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro nodig. SKVR beschikt niet over dit bedrag voor deze grootschalige renovatie. En vindt het bovendien niet gerechtvaardigd om publieke middelen in te zetten voor zo'n grote investering. Ook staan overdag ruimtes leeg. 
SKVR besteedt haar geld liever aan actieve cultuurbeoefening met impact voor Rotterdammers. We doen dat in toenemende mate in samenwerking met andere partners in de stad waarbij we gebruik maken van elkaars kennis en faciliteiten. Mede daarom heeft SKVR besloten het pand aan de Hennekijnstraat te verkopen en voor cursussen op zoek te gaan naar alternatieve locaties. Bij voorkeur in de buurt bij partnerorganisaties.  

Waar vindt mijn cursus plaats?

Theater en Dans
Vanaf februari 2024 vindt een deel van de theater- en danscursussen plaats in de gebouwen van Theater Hofplein op de locaties Benthemplein en Pieter de Hoochweg.
In de week van 13 mei (na de meivakantie) verhuizen ook de overige danscursussen naar deze locaties. Cursisten worden persoonlijk geïnformeerd.

Overige disciplines
De cursussen Muziek, Beeldende Kunst, Mode & Design, en Fotografie & Media maken het cursusjaar af op de Hennekijnstraat. In juni verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024-2025 te delen.

Per wanneer start mijn cursus op een andere locatie?

Volg je nu een danscursus op de Hennekijnstraat? Dan vervolg je jouw cursus in de week van 13 mei, na de meivakantie, op één van de locaties van Hofplein, Benthemplein of Pieter de Hoochweg. Je ontvangt hierover tijdig een bericht van ons.

Volg je een cursus Muziek, Beeldende Kunst, Mode & Design, of Fotografie & Media op de Hennekijnstraat? Dan maak je het cursusseizoen 2023-2024 af op de locatie Hennekijnstraat. In juni verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024-2025 te delen.
 

Wat doet SKVR om ervoor te zorgen dat de cursussen door blijven gaan?

De dans- en theatercursussen hebben een plek gevonden in panden van Jeugdtheater Hofplein. Een deel vindt hier al plaats en een deel gaat in de week van 13 mei, na de meivakantie, over.
 
De overige disciplines maken het cursusjaar 2023-2024 af op de Hennekijnstraat. Hierna starten ook deze disciplines op andere locaties. Hierover zijn we in gesprek met verschillende partijen. Daarbij letten wij erop dat de nieuwe locaties over de benodigde faciliteiten beschikken, of het goed bereikbaar is en of er ruimte is voor ontmoeting. In juni verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024 - 2025 te delen.

Gaan er cursussen stoppen?

Nee, alle cursussen die we in seizoen 2023-2024 gestart zijn maken we dit seizoen af. 
Zoals ieder jaar maken voor het komend seizoen 2024-2025 een nieuw programma. Hierbij kijken we altijd opnieuw naar de vraag naar de cursussen en of we de juiste faciliteiten hebben om de cursussen te programmeren. In juni verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024 - 2025 te delen.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor een nieuwe cursus?

Op de Hennekijnstraat programmeren we tot aan de zomervakantie 2024 activiteiten en cursussen. Hierover communiceren we o.a. op onze website en via nieuwsbrieven. In juni verwachten we het programma, inclusief nieuwe locaties, voor cursusseizoen 2024-2025 te delen. Aan het inschrijfproces verandert niets. Je schrijft je in via de website. 

Kan ik na de verhuizing, op een andere locatie, op dezelfde tijd een cursus volgen?

Dit seizoen gaan alleen de resterende danscursussen over naar een andere locatie. 
De danscursussen starten in de week van 13 mei (na de meivakantie) op locaties van Jeugdtheater Hofplein. Hierbij houden we rekening met de bestaande cursustijden en -dagen.

De overige disciplines starten ná de zomervakantie op andere locaties. Hiervoor maken we een nieuw programma. We verwachten het programma, inclusief nieuwe locaties in juni te delen. 

Wanneer weet ik naar welke locatie mijn cursus verhuist?

Danscursussen die nu nog plaatsvinden op de Hennekijnstraat starten in de week van 13 mei (na de meivakantie) op locaties van Jeugdtheater Hofplein. 
Volg je nu een danscursus op de Hennekijnstraat? Dan ontvang je hierover tijdig een bericht van ons met de nieuwe locatie van jouw danscursus.

De overige disciplines starten na de zomervakantie op andere locaties. Hiervoor maken we een nieuw programma. We verwachten het programma, inclusief nieuwe locaties in juni te delen.  

 

Heb je nog een andere vraag?
Mail naar rotterdamcentrum@skvr.nl. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug.