Danstraining 50+

Fit door dans! Sportief bezig zijn en tegelijk lekker dansen? Doe dan mee aan de danstraining voor iedereen vanaf 50 jaar op onze leslocatie Rotterdam Centrum. In deze cursus draait het om het onderhouden en vergroten van de gezondheid en fysieke mogelijkheden. Samen werken we door dans aan kracht en souplesse, een goede houding, coördinatie en conditie. En dit alles met heel veel dansplezier! Dans- of bewegingservaring is natuurlijk welkom, maar niet vereist.

Prijs voor 36 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 305,00
vanaf 21 jaar
€ 450,00
Kortingsmogelijkheden
  • Jaarcursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 50 t/m 99 jaar
  • Instroom mogelijk: Betaal alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
20:15 - 21:15 uur
29-08-23 t/m 02-07-24
Bernadette van Winden
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
Nieuwe locatie voor cursussen Hennekijnstraat (SKVR Centrum)

Deze cursus vindt (ook) plaats op de locatie Hennekijnstraat (SKVR Rotterdam centrum).

In de week van 6 mei, na de meivakantie, verhuist deze cursus van de Hennekijnstraat naar een nieuwe locatie. Het gaat om de locatie Benthemplein of Pieter de Hoochweg. Beide locaties zijn van Jeugdtheater Hofplein. Cursisten worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

De les
De les is opgebouwd uit dansante oefeningen en danscombinaties vanuit verschillende danstechnieken; klassiek, jazz en modern. Deze zijn afwisselend ontspannen, krachtig, rustig en met lekker veel vaart. De les begint met een opwarming met uitnodigende, eenvoudige bewegingen en loopt op naar een hoger tempo voor de conditietraining. Daarna doen we oefeningen op de grond voor buik, billen en benen evenals stretches. De danscombinaties worden stap voor stap opgebouwd, zodat uw dansvaardigheden zich geleidelijk uitbreiden. De uiteenlopende soorten muziek: van klassiek tot wereldmuziek tot jazz geeft energie en verhoogt het dansplezier.

Deze les wordt aangeboden als jaarcursus. Het bovenstaande tarief is gebaseerd op 36 lessen vanaf de start van het seizoen. Stroom je later in, dan wordt het tarief aangepast aan het aantal lessen vanaf het moment dat jij start. Je betaalt dus alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment tot de zomer.

De danslessen die de SKVR aanbiedt aan ouderen zijn in grote lijnen gericht op drie belangrijke doelen:

  • het onderhouden van de gezondheid en fysieke mogelijkheden, zoals souplesse, kracht, een goede houding en coördinatie, in dit geval volgens de principes van het klassiek ballet;
  • het beleven van dans als kunstvorm, die nauw verweven is met andere kunstdisciplines zoals bijv. muziek;
  • dansplezier.

Deze lessen ondersteunen het project Time to Dance, dat als doel heeft zo veel mogelijk 50 plussers aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door op wijklocaties laagdrempelige lessen aan te beiden voor kwetsbare senioren. De gelden van uw dansles gaan direct naar het project Time to Dance.