Klassiek gevorderd

Al een flink aantal jaren klassiek ballet gedaan? Of heb je veel andere danservaring en ben je een snelle leerling? Dan is klassiek ballet gevorderd iets voor jou. Klassiek ballet is een gracieuze dansstijl, die een uitstekende basis vormt voor elke danser. In deze cursus ga je verder met het vergroten je je fysieke en technische mogelijkheden en je expressiviteit. De les is voor (jong)volwassenen en wordt gegeven op onze locatie in het centrum van Rotterdam.

Prijs voor 36 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 381,00
vanaf 21 jaar
€ 561,00
Kortingsmogelijkheden
  • Jaarcursus
  • Niveau: Gevorderd
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Instroom mogelijk: Betaal alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
20:45 - 22:00 uur
28-08-23 t/m 24-06-24
Fleur Melssen
Inschrijven gratis proefles
Donderdag
20:45 - 22:00 uur
31-08-23 t/m 13-06-24
Maroula Iliopoulou
Inschrijven gratis proefles
Nieuwe locatie voor cursussen Hennekijnstraat (SKVR Centrum) tijdens dit seizoen. Lees meer»

Deze cursus vindt (ook) plaats op de locatie Hennekijnstraat (SKVR Rotterdam centrum).
In de loop van seizoen 23/24 verhuizen de cursussen van de Hennekijnstraat naar diverse andere locaties in en om het centrum. 

We informeren je graag via onze nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet? Meld je dan aan»

Zodra een nieuwe locatie voor een cursus bekend is melden we dit ook op deze cursuspagina.

De les
De les begint meestal met een technische warming-up aan de barre. Los van de barre werk je vervolgens staand en bewegend door de ruimte naar de principes van het klassiek ballet aan je kracht, souplesse, bewegingskwaliteiten en conditie. Je verkent en verlegt je grenzen door te werken aan complexe oefeningen en danscombinaties. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten!

Spitzen
Spitzen zijn balletschoenen met een harde voorkant, gemaakt van papier-maché. De geschiedenis van de spitz begint rond de 19e eeuw. Doel van de dansers was om lichtheid en elegantie tot in het uiterste tot uitdrukking te brengen. Vandaag de dag wordt nog steeds gebruikt gemaakt van spitzenwerk door dansgezelschappen.
Voor de gevorderde en geïnteresseerde cursist is het mogelijk om bij SKVR op spitzen te trainen. De docent bepaalt de fysieke en technische geschiktheid van de cursist en adviseert of, en tijdens welke onderdelen van de les op spitzen kan worden getraind.

Aanvullende informatie

  • Balletschoenen (te verkrijgen in danswinkels) worden aangeraden.

Deze les bieden we aan als jaarcursus. Het bovenstaande tarief is gebaseerd op 36 lessen vanaf de start van het seizoen. Stroom je later in? Dan wordt het tarief aangepast aan het aantal lessen vanaf het moment dat jij start. Je betaalt dus alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment tot de zomer.