Helder en overtuigend schrijven

Training met zes online lessen

In deze In Company training leert jouw team te schrijven in duidelijke taal. Van korte mailtjes tot langere teksten.

Meer informatie & aanmelden?
Stuur ons een mail via: zakelijk@skvr.nl

Alles op een rijtje

In deze training, die 6 weken duurt, leert jouw team in de eerste plaats beter schrijven. Daarbij is er aandacht voor het helder en effectief formuleren van een boodschap en leer je hoe je de aandacht van de lezer vasthoudt. 
Vier lessen vinden plaats in de online omgeving met schriftelijke opdrachten en feedback. Daarnaast zijn er twee trainingen met docent. Zolang de Covid-19 maatregelen gelden doen we die online via Zoom. Zodra het weer toegestaan is vinden deze lessen plaats op locatie.

De opbouw van de lessen is als volgt:
Eerst kijken we naar de criteria voor effectieve teksten en welk type schrijver de deelnemer is. Vervolgens werken we aan de voorbereiding: de basisvragen, tekststructuur en schrijfstijl. Hierna gaan we verder met effectieve zinsbouw en woordgebruik, inclusief werkwoordspelling. Ter illustratie gaan we aan de slag met het schrijven van een brief, e-mail of uitnodiging.

Studiebelasting en offline les
Dit is een groepstraining voor een team of groep collega's die zich met schrijven bezig houdt. Wekelijks ontvangen de deelnemers studiemateriaal en opdrachten en krijgt iedere deelnemer persoonlijk feedback van de docent en van de overige groepsleden. De training is op HBO niveau en de studiebelasting bedraagt 3 tot 4 uur per week. Na de tweede en laatste les is er een offline, klassikale training bij SKVR of op jullie eigen locatie. De groep krijgt dan les van dezelfde docent die de online feedback verzorgt en er is gelegenheid om vragen te stellen en gericht op de eigen werkpraktijk in te gaan.
 

Praktisch | Voor wie? | Prijzen | Docenten | Samenwerking Editio

Deze groepstraining is voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Het online gedeelte vindt plaats op een speciaal daarvoor door Editio ingericht platform waar ook al het studiemateriaal te vinden is.
Nadat de inschrijving is voltooid, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvangt iedere deelnemer een dag voor aanvang van de training de inloggegevens voor het cursussysteem. Met de inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten kunt sturen naar de docent. Ieder volgt de cursus in zijn eigen tempo, tijd en plaats.

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Deelnemers kunnen hieraan werken waar en wanneer ze willen. Daarna kan de deelnemer de opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor docent en medecursisten. Iedereen ontvangt feedback van de docent en kan reageren op het werk van medecursisten. 
 

Deze training is interessant voor iedereen die regelmatig zakelijk moet schrijven. Denk daarbij aan correspondentie via email en brieven, klachtenbehandeling en notities. 
De leerstof en opdrachten zijn op HBO niveau. 

 

De kosten voor deze training zijn tussen de €921 en €771 per deelnemer, afhankelijk van de groepsgrootte. Al het studiemateriaal is inbegrepen. 

EdwinEdwin de Voigt is een performer, dichter, tekstschrijver, humorist en campaigner. Een echte Rotterdammer, sinds 1992, met Brabantse roots. Hij heeft vele jaren op het stadhuis van Rotterdam gewerkt, maar schreef ook voor bedrijven en culturele organisaties. Tegenwoordig staat hij regelmatig voor groepen als schrijfdocent of fondsenwerver met een pitch. Als performer/ dichter was hij vaak te zien op de Parade, Oerol en andere grote publieksevenementen. Hij geeft les in debatteren, pitchen, creatief schrijven, wervend schrijven en spoken word voor diverse instanties en een groot aantal festivals en andere events. Een ervaren en inmiddels geregistreerd fondsenwerver is hij ook, daarom weet De Voigt de aandacht naar zich toe te trekken en te behouden tot hij zijn (sub-)doel heeft bereikt. Edwin won een aantal PoetrySlam publieksprijzen en enkele kleine dichtprijzen. Twee dichtbundels staan op zijn naam; De Voordeelbundel (2.500 verkocht) en Naar Inkt Vissen, met inktvisinkt gedrukt, waarmee hij veel nationale en internationale media-aandacht genereerde en de Zilveren ADCN lamp won. Daarnaast is zijn werk veelvuldig gepubliceerd in kranten, magazines en in bloemlezingen van uitgeverijen zoals De Passage, Douane en MUG.

Corona de Wert-KleinCorona de Wert is trainer en adviseur in online communicatie. Ze studeerde Taal- en Literatuurwetenschap en Communicatiewetenschap. Vanuit haar communicatiebureau Dommel Communicatie werkt zij voor uiteenlopende opdrachtgevers in profit en non-profit organisaties. Zo doet ze dagelijks inspirerende en leerzame ervaringen op, waardoor ze haar professionele aanbod verrijkt. Voor de start van haar bedrijf werkte ze in diverse communicatie adviesfuncties bij gemeente, provincie en rijksoverheid. Daarnaast is Corona co-auteur van het Handboek webredactie.

Deze training is een samenwerking met de online schrijversacademie Editio. Het online deel van de training vindt plaats op hun speciaal daarvoor ingerichte platform. Hier vind je alle opdrachten, achtergrondinformatie en ruimte om je opdrachten te verwerken en feedback te ontvangen.

De online schrijfcursussen van Editio zijn gebaseerd op het model van het interactieve taalonderwijs aan de Universiteit van Oxford. Sinds eind 2013 volgden meer dan 2000 Nederlandstalige cursisten van over de hele wereld een online schrijfcursus van Editio in de tijd dat het hen uitkwam.

Zie ook editio.nl/over.

Boek nu of stel je vragen

Wil je een online schrijftraining doen? Of heb je vragen?
Neem contact op met Janine Kratzenberg en Remie van Os.

Stuur een mail naar: zakelijk@skvr.nl