Vacature Voorzitter Raad van Toezicht

  • bestuurlijk ervaren kandidaat
  • open en creatieve mindset
  • wij streven naar diversiteit in culturele achtergrond, gender, leeftijd en competenties
Jongeren dansen

SKVR is het grootste Centrum voor de kunsten van Nederland. SKVR is actief op scholen, in wijken en op onze locaties in heel Rotterdam. We maken ons hard voor actieve kunsten voor íedereen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat creativiteit onmisbaar is voor onze vorming. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderd, voor fun of doelgericht, samen of alleen… we bieden tools om verbeeldingskracht en talent te ontwikkelen. Om zoveel mogelijk Rotterdammers deze kans te geven werken onze kunstdocenten ook samen met scholen, instellingen en stichtingen. Zowel deelnemers als medewerkers voelen zich thuis bij SKVR; daar waar je gerespecteerd en gewaardeerd wordt in je talent en je groei.

De organisatie kent een éénhoofdig bestuur en is ingericht volgens het Raad van Toezicht (RvT) model. Momenteel bestaat de RvT uit zeven leden, inclusief de voorzitter. Voor de positie van voorzitter RvT zijn we op zoek naar bestuurlijk ervaren kandidaten met integraal toezichthoudende capaciteiten. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die qua mindset buiten platgetreden paden kunnen wandelen. Kandidaten die daarmee het culturele en maatschappelijke debat binnen SKVR en haar betekenis voor alle Rotterdammers kunnen stimuleren. 
Bij haar samenstelling streeft de RvT naar balans en diversiteit qua culturele achtergrond, gender, leeftijd, toezichthoudende ervaring en competenties.

Klik hier voor de uitgebreide profielschets. 

De werving en selectie voor deze vacature verloopt via Annette Ettes van ETTES Search, selectie en advies. Zij is bereikbaar voor nadere informatie op 06 21993905. Je sollicitatie zien we graag tegemoet vóór 6 september 2021 via info@ettessearch.nl (verlengde reactietermijn vanwege de zomervakantie).