Netwerkdag Kunstvakdocenten

Als gevolg van de maatregelen t.a.v. het Coronavirus zal de netwerkdag op 9 april niet doorgaan. Zodra het mogelijk is komen we met een nieuwe datum.  

Iedereen die zich al heeft aangemeld ontvangt persoonlijk bericht en wordt geïnformeerd over de nieuwe datum als deze bekend is. 

Nog niet aangemeld en wel interesse? 

Een dag vol Inspiratie, verdieping en interessante ontmoetingen

Kom inspiratie opdoen tijdens de Netwerkdag voor Kunstvakdocenten Muziek.

Ontdek hoe SKVR in het Rotterdamse Onderwijs te werk gaat. Neem deel aan een interactieve lezing, volg de werksessie en ontmoet ervaren en startende collega’s.   
Deze dag is bedoeld voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is als kunstvakdocent muziek of interesse heeft om te starten als kunstvakdocent in deze discipline. Deelname is gratis, aanmelden verplicht.

Voorproefje

Tijdens de netwerkdag ontmoet je docenten die al veel ervaring hebben met muzieklessen in het Rotterdamse onderwijs zoals SKVR muziekdocent Ilij Haegens. In dit filmpje zie en hoor je wat hij allemaal doet en hoe hij dit ervaart.

Programma

Hieronder het programma zoals dit gepland stond voor 9 april 2020.  

09.30-10.00 uur
Introductie: Welkom in Rotterdam
Cultuureducatie lessen verzorgen in Rotterdam is een kunst op zich. Tijdens deze introductie geven we je een kijkje in de keuken bij onze programma’s in het primair onderwijs. Hoe ervaren SKVR docenten de grote diversiteit aan leerlingen? Welke resultaten zijn er te bereiken  en wat is er zo leuk aan met opgestroopte mouwen naar je werk gaan? Uiteraard is er ook nog ruimte om vragen te stellen

 

10.15-11.45 uur      
Lezing Suzan Lutke: Als de muziek er al is

Suzan Lutke

De wereld verandert. De manier waarop jonge mensen in aanraking komen met muziek verandert. Muziek is overal en altijd beschikbaar, via geluid en beeld. Niettemin is de manier waarop we jonge mensen muziekles geven de afgelopen 200 jaar bijna niet veranderd. En deze traditionele didactiek, gebaseerd op het overdragen van ambachtelijke artistieke vaardigheden, begint te kraken in een tijd waarin jonge mensen veel meer keuzes hebben dan in het verleden. 
Wat gebeurt er als we er niet meer vanuit gaan dat de docent de leerling muziek moet leren maken, maar dat de docent de leerling moet uitdagen zichzelf muzikaal te ontwikkelen? Wat ‘als de muziek er al is’ in onze leerlingen? Dat is de centrale vraag in deze lezing.
Suzan Lutke is musicus, muziekdocent, onderwijskundige en auteur van het boek ‘Als de muziek er al is’. Met dit boek wil zij een lans breken voor een muziekdidactiek en -pedagogiek die past in onze tijd. Het biedt een frisse blik op de wijze waarop jonge mensen muziek leren maken en op de vernieuwing van het muziekonderwijs. Meer weten over Suzan? Bezoek haar website: www.lutkelinkt.nl


11.45-12.30 uur
Heerlijke netwerk lunch
Na een ochtend vol nieuwe ideeën heb je vast trek gekregen. Eet gezellig mee, praat door over de ochtend, wissel tips en ideeën uit en kijk uit naar het middagprogramma.


12.30-14.00 uur
Werksessie vanuit de lezing: Als de muziek er al is
Met alle deelnemers worden de uitgangspunten vanuit de lezing verwerkt in concrete plannen zodat je naar huis gaat met inspiratie én een verzameling met leuke muziekopdrachten die je meteen in de praktijk kunt gaan gebruiken.
 

Blijf op de hoogte

We informeren je graag over de nieuwe datum voor de netwerkdag. Mail je contactgegevens naar: Celine le Feber: c.le.feber@skvr.nl. We vinden het interessant als je in mail vermeldt waar je momenteel werkzaam bent als docent.