Pak de Ruimte X Van Nelle Fabriek

Workshop van 2 uur 
voor alle leerjaren en niveaus

Ervaar Licht, Lucht en Ruimte tijdens de rondleiding door de monumentale Van Nelle Fabriek vertaal dit naar een choreografie tijdens de dansworkshop.

«Terug naar vorige pagina

Bijna alles om ons heen is ontworpen: je kleding, de brievenbus, je wc-rol, en ook de ruimtes waarin wij ons dagelijks begeven.  
De Van Nelle Fabriek is een staaltje van indrukwekkende architectuur en een van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. Licht, Lucht en Ruimte: dat waren de idealen van de modernistische architect. Een volstrekt nieuw idee! Zoiets hadden mensen in die tijd nog nooit gezien. We onderzoeken, filosoferen, bewegen door de ruimte en gaan opzoek naar de persoonlijke klik. Om de leerlingen de Van Nelle fabriek optimaal te laten beleven, nemen we ze mee op een interactieve wandeling door het gebouw waarin de leerlingen door middel van verschillende opdrachten de ruimtes onderzoeken. 
Hoe ervaar jij licht, lucht en ruimte? Waar voel jij je prettig bij? En hoe zit het met persoonlijke ruimte? 
Na de wandeling krijgen de leerlingen een dansworkshop van 60 minuten in de grote hal beneden. Door middel van bewegingsopdrachten verkennen ze licht, lucht en ruimte en vertalen zij deze in een choreografie. 
 

Bij kleine groepen vindt deze workshop plaats in het museumpark waar de modernistische villa van het Chabot Museum te vinden is. Ook hier heeft de architect ontworpen vanuit Licht, Lucht en Ruimte.

De leerlingen maken op een actieve en receptieve manier kennis met de kunstdisciplines dans en cultureel erfgoed.

Tijdens de workshop worden 21e -eeuwse vaardigheden als creativiteit en samenwerking aangesproken.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij Van Nelle Fabriek (bij kleinere groepen in Chabot Museum)
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 30

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en Boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Lital Ephraim
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)