Waarom Make You Move op jouw school een goed idee is

  • Dance- of Musiccrew
  • Wekelijks na schooltijd
  • Op school
  • Geen kosten voor de school
  • Laagdrempelig
  • Draagt bij aan brede ontwikkeling
  • Expressie
  • Veilig netwerk

Naschools, op school, Muziek en dans zonder extra kosten

Bied je leerlingen de mogelijkheid om na schooltijd, binnen de muren van jouw school op vrijwillige basis, wekelijkse dans of muzieklessen te volgen. Make You Move zijn laagdrempelige muziek- en/of danslessen in de vertrouwde schoolomgeving.  

De lessen worden gehost door aansprekende jonge docenten die met de jongeren een crew vormen.

De lessen geven ruimte aan expressie, dragen bij aan een brede ontwikkeling bij de deelnemende jongeren en zorgen dat ze kennismaken met een vorm van vrijetijdsbesteding die voor hen vaak niet vanzelfsprekend is. De crews maken deel uit van het grotere Make You Move programma dat o.a. een jaarlijkse battle organiseert. Zo worden de jongeren tevens onderdeel van een veilig netwerk van dansers en muzikanten met dezelfde interesses, jonge docenten met skills en kennis en andere kunstprofessionals o.a van SKVR.
[Tekst loopt door onder de video's]

 

Bekijk hieronder de video. Deelnemers aan Make You Move delen hun ervaringen. (Zie je geen video? Kijk dan direct op YouTube)

 

Bekijk hieronder de video. Wat is Make You Move?

 

Hoe kan jouw school meedoen?
We vragen de school na schooltijd een ruimte beschikbaar te stellen. Bij voorkeur een gymzaal of andere grote ruimte. Daarnaast weten we dat het goed werkt om een docent als aanspreekpunt en ambassadeur op de school te hebben. Dit is handig voor het afstemmen van praktische zaken en om ons te helpen de leerlingen enthousiast te maken voor deelname.

Wat zijn de kosten?
Voor de school zijn er geen kosten. We vragen de leerlingen een bedrag voor deelname. Er is korting mogelijk met de Rotterdam Pas en CJP Cultuurkaart. Leerlingen die dit niet kunnen betalen kunnen vaak gebruikmaken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
Sommige scholen kiezen er juist voor om de kosten voor het programma wel zelf te betalen. Zo maken ze de drempel voor de leerlingen nog lager. Ze zien het programma dan als waardevolle aanvulling op het curriculum. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Eerst uitproberen: Make You Move Trial
Laat je leerlingen in deze lessenserie kennismaken met Make You Move. Daarna kunnen ze op vrijwillige basis deelnemen aan de naschoolse lessen en deel uit maken van de dance- of musiccrew van de school. De lessenserie wordt door de school ingekocht.
Meer informatie over Make You Move Music Trial»
Meer informatie over Make You Move Dance Trial»

Hoe kan ik meedoen?

Wil je jouw school aanmelden of heb je nog vragen?
Stuur een mail met je naam, functie, naam van de school, mobielnummer en de tijden waarop je bereikbaar bent naar:
Dorinda Dijs, projectleider van Make You Move Dans d.dijs@skvr.nl.
Zij of haar collega Hanna Tollenaar van Make You Move Muziek nemen dan contact met je op. 

Jongeren dansen

Verder lezen?

Wil je eerst meer weten over de opbouw van het programma en de doelstellingen of interviews met deelnemers en docenten lezen.
Download dan ook de Make You Move info-pdf. 

Nu downloaden