Wetenschap & Technologie
Primair Onderwijs

  • Vergroot ICT vaardigheden
  • Verscherpt probleemoplossend vermogen
  • Versterkt ondernemingszin
  • Met een creatieve invalshoek
De leerlingen zijn gemotiveerder omdat het ook over henzelf gaat.
leerkracht Primair Onderwijs

Je zou kunnen zeggen dat wij in de kunstlessen voor het basisonderwijs 'problemen' creëren zodat de leerlingen hier creatief en probleemoplossend mee aan de slag kunnen gaan. We begeleiden hen in welke stappen zij kunnen nemen. In het domein Wetenschap en Technologie staan vaardigheden als creativiteit, ondernemingszin, probleemoplossend vermogen, samenwerking, initiatief, leiderschap en ICT-vaardigheden centraal. SKVR zet de kunstvakken in om op creatieve wijze aan deze vaardigheden te werken.

Hieronder enkele suggesties van workshops en lessenseries geschikt voor Wetenschap en Technologie:

Vanaf 2020 is Wetenschap en Technologie een verplicht onderdeel op alle PO scholen. Nu is het voor de meeste leerlingen al een favoriet onderdeel dat aansluit bij hun interesses en nieuwsgierigheid. In onze lessen combineren wij Wetenschap en Technologie met creativiteit en dagen wij je leerlingen uit om onderzoekend en ontwerpend te werken.

Nationaal Techniekpact 2020

Het Techniekpact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Kijk voor meer informatie op: techniekpact.nl


SLO

Wetenschap en Technologie (W&T) maakt nieuwsgierig en stimuleert kinderen om creatief, kritisch en ondernemend te zijn, op onderzoek uit te gaan en oplossingen te bedenken. Het zijn die vaardigheden en instellingen die kinderen nu en in de toekomst nodig hebben. Op de website van SLO zijn de componenten van W&T-onderwijs te vinden: leerlijnen voor onderzoeken en ontwerpen, overzichten van houdings- en kennisaspecten en voorbeelden voor implementatie in het curriculum.

Kijk voor meer informatie op: wetenschapentechnologie.slo.nl

Workshops en Lessenseries

Kleuter Kleursoep
Kleuter Kleursoep

Workshop van 1 uur  
voor groep 1 en 2
Beeldende kunst

Op een creatieve en experimentele manier ontdekken de kleutergroepen hoe je kleuren kunt maken. 

Lees verder
Kleursoep
Kleursoep

Lessenserie van 5 x 2 uur
voor groep 4 t/m 6
Beeldende kunst

Een lessenserie waarin jouw leerlingen kleuren ontdekken en experimenteren met het zelf maken van kleuren.

Lees verder
Studiostunts
Studiostunts

Lessenserie van 5 x 1 uur
voor groep 5 t/m 8
Muziek

Vanuit het perspectief van wetenschap en technologie maken je leerlingen op een uitdagende en actieve manier kennis met muziek en geluid.

Lees verder
Muziektechnologie
Muziektechnologie

Workshop of Lessenserie
voor groep 7 en 8
Muziek

De leerlingen zijn muzikale makers tijdens deze lessenserie. Ze ontwikkelen muzikaliteit én technische vaardigheden. Er wordt volop geëxperimenteerd met vernieuwende elektronische instrumenten, mini-computers en spannende elektronica. 

Lees verder

Informatie en boekingen

We doen het al járen: structureel cultuureducatie aanbieden in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag, kunnen we inmiddels als de beste. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Ook als je deel wilt nemen aan KunstID of Ieder Kind Een Instrument kun je bij ons terecht.

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Onze Iris helpt je graag.