Lekker griezelen?!

Workshop van 2 uur voor groep 5 t/m 8

In deze workshop filosoferen jouw leerlingen over angst, bang zijn en griezelen. Vervolgens schrijven ze een spannend verhaal dat op een griezelige manier aan elkaar gepresenteerd wordt.

«Terug naar vorige pagina

Iedereen is wel ergens bang voor. De spoken op zolder, nachtmerries, dat je heimwee krijgt als je uit logeren gaat of om gepest te worden op Facebook. Aan de andere kant houden we ook wel van een beetje griezelen: denk aan de achtbaan, spannende boeken, enge films en games vol mummies, monsters en bloed…

In deze les gaan we filosoferen over angst, bang zijn en griezelen: waar ben jij eigenlijk bang voor? Wat voor soort angsten zijn er en kun je je angst altijd overwinnen? En wat nou als je nooit meer bang zou zijn? Dit filosofische gesprek is een onderzoek: leerlingen onderzoeken samen een begrip, leren naar elkaar te luisteren en proberen samen antwoorden te geven op vragen die eigenlijk maar moeilijk te beantwoorden zijn.

Na het gesprek schrijven de leerlingen onder leiding van een schrijfdocent een spannend verhaal en presenteren dit op een zo griezelig mogelijke manier aan elkaar. Voor de leerkrachten is er een lesbrief beschikbaar met lessuggesties voor het verder uitwerken van de verhalen met illustraties en het maken van een griezelboek.

De leerlingen ontdekken hoe de structuur van een verhaal in elkaar zit, maken kennis met verteltechnieken en leren presentatievaardigheden. We werken aan creativiteit, communiceren en kritisch denken.

Doelgroep: groep 5 t/m 8
Locatie: op school of op een SKVR locatie
Duur: 2 uur 
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Materiaalkosten: Bij deze workshop worden materiaalkosten gerekend. 
Groepsgrootte: maximaal 1 klas (meerdere groepen mogelijk)

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met structurele cultuureducatie in het onderwijs. 
Mijn collega's of ik informeren je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Ook als je deel wil nemen aan KunstID of Ieder Kind een Instrument kun je bij ons terecht.

Bel ons tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Iris de Boer
Projectleider onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)