Klinkt als...

Workshop van 1 uur voor groep 3 en 4 

Hoe klinkt een gesprek tussen twee dieren? En welke muziek past het best bij de vos? Gesproken, geschreven en muzikale taal komen samen in de workshop Klinkt Als..., waarin leerlingen aan de hand van een spannend verhaal muziek maken op instrumenten.

«Terug naar vorige pagina

Gesproken, geschreven en muzikale taal komen samen in Klinkt Als...

De SKVR muziekdocent vertelt een verhaal met allerlei bijzondere en spannende dieren in de hoofdrol. De dieren leven in het grote bos en maken van alles mee. Het blijkt dat ieder dier een eigen geluid heeft waardoor het, net als bij de mensentaal, kan praten met de andere dieren. Sommige dieren hebben zelfs een eigen ritme! De kinderen maken zelf muziek door te zingen en te spelen op door SKVR gebrachte instrumenten. Het taalbegrip wordt aangesproken door tijdens het verhaal op speelse manier te werken met letters, woorden en tekeningen.

Spelenderwijs ontdekken van geluiden door instrumenten te bespelen. Stimuleren van het voorstellingsvermogen door geluiden van verschillende dieren te bedenken en te beluisteren. Taalontwikkeling door gebruik van letters en woorden tijdens de workshop. Ook de vaardigheden creativiteit, communiceren en samenwerken worden aangesproken.

Doelgroep: groep 3 & 4
Locatie: op school in het speellokaal 
Duur: 1 uur (minimale afname 2 workshops)
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: maximaal 1 klas

Informatie en boekingen

We doen het al járen: structureel cultuureducatie aanbieden in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag, kunnen we inmiddels als de beste. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Ook als je deel wilt nemen aan KunstID of Ieder Kind Een Instrument kun je bij ons terecht.

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Onze Iris helpt je graag.