Subsidies, beleid en kortingsmogelijkheden

Soms is het mogelijk extra in te zetten op cultuureducatie dankzij een subsidie of kortingsregeling van de gemeente of het Rijk.
Op deze pagina hebben wij een aantal van deze mogelijkheden verzameld.

Door deze regeling was er veel meer mogelijk.
icc'er primair onderwijs

Subsidies

 
Subsidie Schoolkracht

Scholen kunnen budget tot maximaal €30.000 aanvragen voor een plan voor schoolontwikkeling. De thema’s die centraal staan in deze regeling kunnen ook door middel van cultuuronderwijs een impactvolle invulling krijgen. Denk aan taalverrijking door creatieve schrijflessen, het zelfvertrouwen boosten met theaterlessen of de werkdruk verlagen door kunstvakkrachten in te zetten. Wij denken graag met je mee!
De regeling is vanaf half november 2020 te vinden op: www.dus-i.nl/subsidies

Subsidie per leerling via de prestatiebox 

Jaarlijks vrij te besteden bedrag dat in beheer is bij schoolbesturen in het primair onderwijs. Bedoeld om de prestaties van leerlingen, leraren en schoolleiding te vergroten. En om de samenhang binnen het leergebied kunstzinnige oriëntatie te vergroten en de kwaliteit van cultuureducatie te verhogen. Kijk voor meer informatie op: www.lkca.nl

Subsidieregeling opleiding Cultuurbegeleider primair en speciaal onderwijs (2017 tot 2021)

Voor ICC-ers die zich verder willen bekwamen in hun vak. Deze subsidie vergoedt opleidingskosten, reisvergoeding en vervangingskosten. Let op: aanvragen voor 1 november van het jaar waarin de opleiding begint. Kijk voor meer informatie op: dienst uitvoering Onderwijs 

Creatief gebruik digitaal en erfgoed

Zorg jij dat mensen digitaal erfgoed op hun eigen manier gebruiken? In een vlog, filmpje of kunstproject, bijvoorbeeld? Deze subsidieregeling is er voor projecten op school en in de vrije tijd.
Kijk voor meer informatie op: www.cultuurparticipatie.nl

 

Kortingen

Buzz010

Via Buzz010 regel je voordelig het vervoer naar SKVR. Bekijk hier hoe het werkt: www.buzz010.nl 

Beleid

Nieuw onderwijsbeleid

Het nieuwe Onderwijsbeleid Gelijke kansen voor elk talent vraagt aandacht voor de bredere ontwikkeling van leerlingen en het thema Burgerschap krijgt een belangrijke rol in de komende jaren. U vindt het hier.

 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.