Online atelier- of studiobezoek

  • Voor leerlingen primair en voortgezet onderwijs en studenten mbo
  • Door Rotterdamse kunstenaars en artiesten
  • Via Zoom of ander videoplatform
  • Maak kennis met creatieve beroepen
  • Leer met een ander perspectief kijken

Bezoek met je leerlingen of studenten een atelier of studio van een Rotterdamse kunstenaar of artiest. Tijdens het virtuele bezoek worden de leerlingen/studenten ontvangen in de werkruimte van de kunstenaar of artiest. De leerlingen/ studenten krijgen o.a. een rondleiding, inzicht in het maakproces en natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Zo ontstaat er een goed beeld van het creatieve beroep. Het online bezoek kan worden toegespitst op (actuele) thema’s die leven bij de jongeren. Laat ons weten welke vraag of wens je hebt en dan kijken wij welke kunstenaar of artiest daar het beste invulling aan kan geven. Verderop op deze pagina zie je welke kunstenaars en artiesten meedoen. 

Doe opdracht
Laat je leerlingen of studenten zelf ervaren hoe de kunstenaar of artiest te werk gaat. In overleg nemen we een doe-opdracht op in het programma.

Geschikt voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo
Een online atelier- of studiobezoek is inzetbaar voor zowel primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Uiteraard passen we de invulling aan aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen of studenten. 

Neem voor meer informatie en het boeken van een bezoek contact met ons op.

Iedere bezoek aan een studio of atelier is uniek. 
Onderstaande informatie zijn richtlijnen waar van afgeweken kan worden om tot een passend voorstel te komen.
We bespreken graag de mogelijkheden.

Duur: 60 minuten 
Groepsgrootte: 1 klas (online), 15 ll (fysiek bezoek*),
Kosten: € 100,- (bij afname van minimaal 2 bezoeken)

*Fysiek bezoek is mogelijk bij Maurik Stomps, Margré Steensma en Lucie Havel . 

De volgende kunstenaars zijn ook fysiek in hun atelier te bezoeken als de covid-maatregelen het toelaten: Maurik Stomps, Margré Steensma en Lucie Havel. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Kunstenaars en artiesten

Rass King

Rass King is producent en muzikant en werkt o.a. samen met rapper Winne. Hij is bezig met het ontwikkelen van een "fris en nieuw, maar vooral beter geluid". Hij wordt geïnspireerd door zijn familie, vrienden en liefde.

Lees meer »
Margré Steensma

Margré Steensma maakt, in haar Rotterdamse atelier, installaties en sculpturen. Ruimtes en omgevingen staan daarin centraal. Margré vindt het spelen met materiaal belangrijk. Ze werkt graag met hout.

Lees meer »
Vincent in 't Hout

Vincent in 't Hout is illustrator, kunstenaar en ontwerper. Hij tekende jarenlang cartoons en strips voor o.a. Het Parool. Hij kijkt altijd goed om zich heen en komt zo tot nieuwe beelden.

Lees meer »
KEES

KEES schrijft Nederlandstalige nummers en maakt een mix van pop en elektronische muziek. Muziek is voor haar een uiting van haar gevoelens en dingen die ze ziet of heeft meegemaakt.

Lees meer »
Naomi King

Naomi King werkt als illustrator, grafisch ontwerper, animator en muurkunstenaar. Haar werk is een visualisatie van herinneringen, dromen en andere zaken die ze heeft opgeslagen in haar onderbewustzijn. 

Lees meer »
Niel de Vries

Niel de Vries is een beeldend kunstenaar en vanaf jongs af aan al erg nieuwsgierig. Hij gebruikt het idee dat alles constant in verandering is als leidraad. Hij werkt vanuit intuïtie en niet vanuit een "beeld" in zijn hoofd.

Lees meer »
Diamanta

Diamanta is artiest en haar creativiteit uit zich op allerlei manieren. Ze zingt, danst, produceert, onderneemt, bedenkt choreografieën en treed op met dj's. Inspiratie vindt ze in alles om haar heen.

Lees meer »
Maurik Stomps

Maurik Stomps is een Rotterdamse ontwerper. Hij wordt geïnspireerd door de stad. Van wie is de stad en in hoeverre kun je daar als individu iets aan toevoegen? Met dat vraagstuk gaat Maurik de straat op.

Lees meer »
Lucie Havel

Lucie Havel is beeldend kunstenaar en is gefascineerd door de relatie die mensen hebben met hun omgeving en vooral met de natuur. Ze verwijst ernaar via installaties, onderzoek en video's. 

Lees meer »
Ruud van Schaik

Ruud van Schaik, bekend onder de naam RAiK en Rudebeats, is singer-songwriter, producer, live performer en Human Beatboxer. Hij heeft samen gewerkt met grote artiesten zoals Major Lazer en Eva Simons.

Lees meer »

Informatie en Boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Lital Ephraim
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)