Klantvriendelijk telefoneren

Workshop van 2 uur voor alle niveaus

Met theatertechnieken zoomen we in op verbaal en non-verbaalgedrag van studenten om ze meer inzicht te geven in hun eigen gespreksvaardigheid bij het telefoneren.

«Terug naar vorige pagina

In een ‘ face to face’ gesprek heb je het voordeel dat je elkaar ziet. Je ziet dan gemakkelijker aan iemand of de boodschap goed is overgekomen en je gesprekspartner ziet met welke intentie jij de boodschap wil overbrengen. Bij een telefoongesprek zie je elkaar niet. Op de juiste manier de boodschap overbrengen wordt dan en stuk moeilijker.

De workshop klantvriendelijk telefoneren nodigt studenten uit om naar zichzelf als gesprekspartner voor de klant te kijken. Met vrienden wordt een ander telefoongesprek gevoerd dan met een klant met een klacht of een lastige vraag. Vragen als: Welke invloed heb je tijdens een telefoongesprek en hoe zet je non-verbale communicatie in als je de ander niet ziet, komen aan de orde.

De studenten leren verschillende gesprekstechnieken zoals luisteren, samenvatten, doorvragen, open- /gesloten vragen en weten het verschil tussen assertiviteit en agressiviteit. Zo leren ze invloed te hebben op de loop van een gesprek.

Theater leert de leerlingen probleemoplossend en zelfstandig te denken, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, samen te werken en om te gaan met verantwoordelijkheid. Daarnaast maakt theater bewust van het vermogen tot zelfsturing en flexibiliteit.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.  
Groepsgrootte: maximaal 15

 

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)