Percussie

Workshop van 1,5 uur of
lessenserie van 6 x 1,5 uur
voor alle leerjaren en niveaus

Laat je studenten kennismaken met de cajon, djembé of daf. Percussie-instrumenten uit verschillende werelddelen, ieder met een eigen techniek en geschiedenis.

In de workshop maken studenten kennis met het instrument en leren zij de basistechniek. In de lessenserie wordt verder ingegaan op de speeltechniek. Meerdere ritmes komen aan bod en er is veel aandacht voor het samenspelen in een groep. Per workshop of lessenserie kies je voor één instrument.

Cajon
Het instrument ziet er uit als een houten kist waar je bovenop plaatsneemt om het te bespelen. Oorspronkelijk komt de cajon uit Peru, maar is nu vooral bekend van de Flamenco.

Djembé
De djembé is een veelzijdig instrument uit West-Afrika. Het instrument werd traditioneel gebruikt om met andere dorpen te communiceren.

Daf
Een van de oudste en meest invloedrijke Perzische instrumenten, dat in hedendaags Iran misschien nog wel even populair is als tweeduizend jaar geleden.

Studenten werken aan samenwerken, communiceren en sociale vaardigheden door het samenspelen en naar elkaar luisteren. Door het zelf creëren van ritmes werken ze aan creativiteit. Daarnaast verdiepen de studenten zich in de oorsprong van de cajon, djembe of daf waardoor ze werken aan culturele vaardigheden.

Workshop     
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie
Duur: 1,5 uur 
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Lessenserie     
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: op school (in gymzaal of afgezonderd van reguliere lessen) of SKVR locatie                 
Duur: 6 x 1,5 uur
Kosten:  Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 15

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.