Restyling

Workshop van 2 uur
voor alle leerjaren en niveaus

 
Gefascineerd door mode? In deze workshop gaan jouw studenten aan de slag met het begrip mode en de beginselen van restyling. Ze werken toe naar het ontwerpen van een eigen T-shirt.

«Terug naar vorige pagina

In deze workshop maken studenten een (her)ontwerp van een T-shirt. Wat is restylen en welke keuzes kunnen ze maken?

Met een simpel basis shirt als uitgangspunt proberen ze verschillende mogelijkheden uit. Knippen, omdraaien, vastzetten: de artistieke vaardigheden worden uitgedaagd. Enige technische oefening is vereist. Door een ervaren mode docent laten de studenten zich inwijden in werken met applicaties, prints of naald en draad. Al kijkend en onderzoekend maken ze van een simpel basisshirt een uniek en persoonlijk herontwerp dat hun kennis en ideeën weerspiegelt.

Studenten kunnen reflecteren op de begrippen mode en restyling. Ze kennen enkele bewerkingstechnieken en maken een eigen creatie. De studenten krijgen inzicht in de mogelijkheden van verschillende stoffen en basistechnieken. Daarnaast kunnen ze reflecteren op het eigen werk en dat van anderen. In deze workshop komen probleemoplosvaardigheden aan bod door de vertaling die studenten maken van hun idee naar de uitvoering in stof.

Doelgroep: alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 2 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het intensief tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder. 
Groepsgrootte: maximaal 15, meerdere groepen per keer mogelijk

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.