The Art of Dance

Workshop van 1,5 uur
of lessenserie van 4 x 1,5 uur 
voor alle leerjaren en niveaus


Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een dansperformance? Leerlingen ervaren zelf hoe het is om danser en choreograaf te zijn.
 

«Terug naar vorige pagina

Kijk die dansers schitteren op het podium: wat een souplesse, wat een choreografie! Niemand die ziet, hoeveel bloed, zweet en tranen hier aan vooraf zijn gegaan.

In The Art of Dance ervaren studenten hoe het is om professioneel danser te zijn en leren ze een eigen dansperformance te maken. Daar komt heel wat bij kijken: hoe gebruik je tijd en ruimte, je lichaam en je kracht? 

Jouw studenten maken een creatief proces door, als danser en als choreograaf. Ze onderzoeken dansbewegingen, voeren deze uit en kiezen met elkaar welke in de performance komen. Dus eigen inbreng is belangrijk. Ook leren ze naar elkaar te kijken en daarvan te leren. 

De workshop eindigt met het presenteren van de choreografie per groep, aan de rest van de klas. 
 

Studenten beleven en ervaren actief wat dans betekent door uitdrukking te geven aan hun gevoelens en ideeën. Ze leren door uitdagende bewegingssituaties hun bewegingsrepertoire uit te breiden en hun eigen werk, alleen of als deelnemer in een groep, aan derden te presenteren. Tijdens de workshop en lessenserie worden de vaardigheden ‘creativiteit’ en ‘samenwerken’ aangesproken.

Workshop     
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.   
Groepsgrootte: maximaal 20 


Lessenserie     
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 x 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder  
Groepsgrootte: maximaal 20 

Goed om te weten

Over de kosten 

Scholen binnen Rotterdam
Ons uurtarief is € 83,50. Dit is inclusief: voorbereiding, organisatie, materialen en afronding
Bij dit uurtarief gaan we uit van minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops of lessen uitgevoerd door dezelfde docent.
Voor ontwikkeling van een programma, wachttijd voor de docent en overige werkzaamheden betaal je extra. 
Neem contact met ons op. We doen je graag een voorstel.


Scholen buiten Rotterdam
Bevindt jouw school zich buiten de gemeente Rotterdam? Helaas kunnen we de komende periode geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
 

Informatie en boekingen

SKVR biedt al jaren structurele cultuureducatie in het onderwijs. Geen school is hetzelfde en dat vraagt om advies op maat. Doen we graag. Samen bepalen we de beste aanpak voor jouw school. 

Bel (010-2718320) of mail (onderwijs@skvr.nl) ons, of gebruik het contactformulier. Laura helpt je verder.