The Art of Dance

Workshop van 1,5 uur
of lessenserie van 4 x 1,5 uur 
voor alle leerjaren en niveaus


Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een dansperformance? Leerlingen ervaren zelf hoe het is om danser en choreograaf te zijn.
 

«Terug naar vorige pagina

Kijk die dansers schitteren op het podium: wat een souplesse, wat een choreografie! Niemand die ziet, hoeveel bloed, zweet en tranen hier aan vooraf zijn gegaan.

In The Art of Dance ervaren studenten hoe het is om professioneel danser te zijn en leren ze een eigen dansperformance te maken. Daar komt heel wat bij kijken: hoe gebruik je tijd en ruimte, je lichaam en je kracht? 

Jouw studenten maken een creatief proces door, als danser en als choreograaf. Ze onderzoeken dansbewegingen, voeren deze uit en kiezen met elkaar welke in de performance komen. Dus eigen inbreng is belangrijk. Ook leren ze naar elkaar te kijken en daarvan te leren. 

De workshop eindigt met het presenteren van de choreografie per groep, aan de rest van de klas. 
 

Studenten beleven en ervaren actief wat dans betekent door uitdrukking te geven aan hun gevoelens en ideeën. Ze leren door uitdagende bewegingssituaties hun bewegingsrepertoire uit te breiden en hun eigen werk, alleen of als deelnemer in een groep, aan derden te presenteren. Tijdens de workshop en lessenserie worden de vaardigheden ‘creativiteit’ en ‘samenwerken’ aangesproken.

Workshop     
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder.   
Groepsgrootte: maximaal 20 


Lessenserie     
Doelgroep: voor alle leerjaren en niveaus
Locatie: bij SKVR of op school
Duur: 4 x 1,5 uur
Kosten: Voor dit product hanteren we het regulier tarief. Dit is een vast uurtarief, zie de tekst ‘over de kosten’ hieronder  
Groepsgrootte: maximaal 20 

* Kortingstarief is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)