Tekenen Illustreren en Grafische vormgeving

Tekenen geeft je de mogelijkheid om op een visuele manier expressie te geven aan wat je denkt, voelt of ziet, bij illustreren visualiseer je een boodschap of een verhaal en bij grafische vormgeving gaat het om vormgeven van bijvoorbeeld een logo een poster of verpakking. 

«Terug naar vorige pagina

Over de kunstenaars/makers
We werken samen met een diverse groep illustratoren, tekenaars en grafische vormgevers. Ieder met leservaring en een passie voor het tweedimensionale vormgeven van hun ideeën. 
De makers hebben één voor één een eigen stijl en specialisatie, variërend van portret tot logo-design en van cartoon tot abstract. De één heeft een voorkeur voor zwart/wit terwijl het werk van de ander gekenmerkt wordt door het gebruik van een specifiek kleurenpalet. Ook in vormgeving zijn er stijlverschillen: De een werkt in vlakken, de ander met vergrotingen en weer een ander met alleen strakke lijnen. De eigen specialisatie, passie en ervaring van de makers maken altijd onderdeel uit van de lessen. 

Invulling van de lessen 
De makers laten je leerlingen kennismaken met de diverse mogelijkheden binnen hun eigen expertise van het tweedimensionaal vormgeven. In overleg met jou bepalen we welke maker goed bij jullie past. Afhankelijk van waar jullie inhoudelijke en/of technische nadruk op willen leggen in een workshop of lessenserie. 

Materiaal en technieken
Binnen de lessen tekenen/ illustreren/ grafische vormgeving wordt er gebruik gemaakt van een grote variëteit aan materialen. De kunstenaar/maker maakt de keuze welk materiaal het meest geschikt is bij de lessen. Tenzij anders afgesproken zorgt SKVR voor het materiaal.  Veel gebruikt materiaal is:   
-    (kleur)potloden
-    Houtskool
-    Olie of soft pastelkrijt
-    Markers en/of stiften
-    Fineliners

Thema’s en onderwerpen
Aan de hand van jouw vraag komen we met een voorstel voor een thema of onderwerp dat aansluit bij de makers en past bij jouw studenten. Hieronder een aantal suggesties.

-    Persoonlijke route/ verhaal/ groei ervaring 
-    Illustreren (bij een verhaal of boodschap)
-    Dieren/ planten/ steden/ mode/product/ logo’s
-    Figuurtekenen: cartoon/ stripfiguren, portrettekenen, modeltekenen
-    Fantasie of realisme

De lessen tekenen/ illustreren/ grafische vormgeving verzorgen we als eenmalige workshop of lessenserie en zijn in te zetten voor alle niveaus en leeftijden.

Duur per les: 60 minuten tot 120 minuten 

Groepsgrootte: 15 leerlingen

Kosten: afhankelijk van lesduur, en gekozen techniek.
Indicatie bij minimale afname van 2 lesuren: € 199,- tot € 215,-  / met kortingstafief € 145,- tot € 170,-
 

Collage van werk van de diverse kunstenaars

de kleur van zwart-wit

Goed om te weten

Over de kosten 

We rekenen voor onze workshops en lessenseries een regulier uurtarief van € 79,60 of een intensief uurtarief van € 83,50. Dit uurtarief is inclusief voorbereiding, organisatie en afronding en exclusief materiaalkosten. Waar materiaalkosten van toepassing zijn vermelden we dit in de tekst. Het uurtarief is gebaseerd op minimaal twee, gelijke en aaneensluitende, workshops uitgevoerd door dezelfde docent.

Korting op het uurtarief
Een korting van € 19,50 op bovenstaande tarieven is van toepassing voor Rotterdamse scholen waarbij de activiteit op een SKVR-locatie plaatsvindt.

Aaneensluitend roosteren
SKVR streeft naar het aaneensluitend roosteren bij afname van meerdere workshops of lessen met dezelfde docent. Soms komt dit voor de school niet goed uit. Deze wil bijvoorbeeld workshops horizontaal programmeren of juist verspreid over de dag meerdere keren dezelfde workshop, waardoor er ‘wachttijden’ voor de docent ontstaan. Wij plannen de workshops of lessen dan in naar jouw wens. Houd hierbij rekening met een toeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

We brengen graag vrijblijvend een offerte uit. 

Informatie voor scholen van buiten Rotterdam

Scholen van buiten Rotterdam zijn van harte welkom op de SKVR-locaties. Het is niet mogelijk workshops en lessenseries te verzorgen op schoollocaties buiten Rotterdam. Scholen van buiten Rotterdam kunnen geen gebruik maken van het kortingstarief.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Informatie en boekingen

SKVR heeft jarenlange ervaring met cultuureducatie in het onderwijs. 
Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste aanpak voor jouw school. 

Bel mij tijdens kantooruren op 010-271 8320 of stuur een mail naar onderwijs@skvr.nl.
Of gebruik het contactformulier, dan neem ik contact met je op.

Laura Goedee
Coördinator onderwijs

(Ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief al? Je kunt je hier aanmelden.)