Alternatief stagetraject MBO

Co-creatie project waarin studenten een workshopprogramma doorlopen als alternatief voor een stage die door de coronacrisis niet plaats kan vinden.

Betrokken partijen:
Albeda opleidingen Financieel en Office Support, diverse Rotterdamse makers*, Lef Media en SKVR

Looptijd: 
2020-2021

Over het alternatieve stageprogramma

Op een creatieve manier werken aan een professionele beroepshouding

Door de Coronacrisis is het aantal stageplekken voor het MBO drastisch teruggelopen. Hierdoor kunnen veel studenten niet verder met hun studie. Albeda en SKVR werken samen aan een alternatief programma voor studenten Financieel en Office Support die een duaal opleidingstraject op niveau 3/4 volgen.

120 Albeda studenten van de opleiding Financieel en Office Support volgen twee dagen een intensief workshopprogramma verzorgt door SKVR. Tijdens het programma krijgen de studenten lessen op het gebied van een professionele beroepshouding. 

 

*Betrokken makers:

Edwin de Voigt,  Gino van Weenen, Yoeri Knijnenburg, Ellen Houtman, Vera Bos, Froukje Tan
Francisca Toetenel, Renske Koens, Sander,  Robin Tinkhof, Fedde Spoel, Liselot van de Geer, Elise Marcus, Erica baltimore, Relinde Burgerhoudt, Marije Langhorst, Stijn van Erp.

Daan van Leeuwen, Mascha Lange , Emily Koning, Lieke van der Plas via LefMedia, 
 

Meer informatie

Column
Column

Youri Knijnenberg is docent Nederlands, schrijfdocent en schrijver. 
Hij is één van de docenten in het programma en schreef er een column over.

 

Naar de column»
Interview
Interview

Onderwijsleider bij het Albeda College Economie en Ondernemen, Arend Jan van Geldere, riep in het voorjaar zijn team bijeen om op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor hun studenten. Lees in dit interview waarom ze kozen voor een samenwerking met SKVR.

Lees het interview»
Albeda
Albeda

Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie met 120 opleidingen een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten. Het onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen.

Naar de website van Albeda»