Speeches en spandoeken schrijven

Die ene perfecte zin op een spandoek, die speech die je nooit meer vergeet. Hoe maak je een impactvolle tekst die tot actie aanzet? Hoe werkt overtuiging en welke creatieve technieken kun jij als schrijver inzetten om jouw doelen die nu vooral nog in je hoofd zitten te omschrijven en te bereiken. In deze cursus leer je activistisch schrijven en verheffen we gehoord worden tot kunst. Of het nu gaat om een pleidooi voor volkstuinen, dierenrechten, het bereiken van betere geestelijke gezondheidszorg of het sluiten van gevangenissen, de eerste stap naar jouw betere wereld begint bij de juiste woorden die tot daden aanzetten.

Prijs voor 3 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 54,00
21 t/m 24 jaar
€ 67,00
vanaf 25 jaar
€ 82,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 17 t/m 99 jaar
  • Nieuw!

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
19:30 - 21:30 uur
20-01-22 t/m 03-02-22
Tommy Ventevogel

In de driedelige serie spandoeken en speeches schrijven. onderzoek je, in een veilige omgeving met medecursisten, je eigen drijfveren en hoe je die doeltreffend in kunt zetten. Ter inspiratie onderzoeken we verschillende vormen van activisme en schrijverschap: van essay tot een tweet, van boek tot spandoek, van speech tot interruptie. Korte en lange teksten, voorbereid en onvoorbereid. We analyseren acties die juist heel goed werken maar ook waarbij het helemaal verkeerd gaat. 

Daarnaast duiken we in de verschillende taalkeuzes die je kunt maken om je doel te bereiken en wat het beste platform is voor je tekst. Een spandoek, een blog, een story op insta of een speech van twee minuten met de perfecte opbouw.

In deze cursus ontwikkel je jouw eigen schrijfstijl, zodat je gehoord wordt door de mensen die jij wilt bereiken, van kleinschalig idealisme tot allesomvattende geopolitiek. 

Je werkt aan huiswerkopdrachten die in de volgende les aandacht krijgen.

Dus ben jij ergens boos over maar weet je er geen woorden aan te geven? Of wil je gewoon een tante aan de vegan bitterballen helpen? Doe dan mee!

Deze cursus wordt live aangeboden maar kan ook online plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona en gebeurt altijd in overleg met jou, op basis van je voorkeur.