Poëzieschrijven met Bas Kwakman III

Poëzie III is bestemd voor dichters en spoken word-artiesten die hebben deelgenomen aan Poëzie I en II en is geschikt voor gevorderde poëziecursist, die samen met docent en medecursisten wil werken aan een reeks gedichten met een volstrekt eigen stem en thematiek. Een zorgvuldig proces van schuren en fijnslijpen, van confrontatie en inspiratie. De (digitale) bijeenkomsten zijn tweewekelijks. We werken in deze cursus met persoonlijke opdrachten.

Prijs voor 6 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 130,50
21 t/m 24 jaar
€ 156,00
vanaf 25 jaar
€ 209,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Gevorderd
  • Leeftijd: 17 t/m 99 jaar
  • Nieuwe online cursus

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
19:30 - 21:30 uur
15-04-21 t/m 24-06-21
Bas Kwakman

Aan de hand van algemene en individuele schrijfopdrachten en het gezamenlijk bespreken daarvan wordt dieper ingegaan op de werking van taal, de balans tussen vorm en inhoud en het zoeken naar een eigen stem en thematiek. Daarnaast lezen en bespreken we het werk van bestaande dichters en behandelen specifieke thema’s zoals metaforen, ritme, afbrekingen, voordracht, (klank-)rijm en het vertalen van poëzie.

Tijdens deze zesdelige (online) cursus krijg je huiswerkopdrachten en leer je feedback geven over je eigen, maar ook de teksten van andere cursisten. Hierdoor kun je soms heel anders naar je eigen teksten gaan kijken. Ook zal er aandacht zijn voor het lezen van bestaande poëzie. 

Deze cursus kan zowel live plaatsvinden als online of met een combinatie van beide. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona en gebeurt altijd in overleg met jou, op basis van je voorkeur.