Poëzieschrijven met Bas Kwakman II

Deze online cursus is bedoeld voor cursisten die hebben deelgenomen aan Poëzieschrijven met Bas Kwakman I, enige ervaring hebben in het schrijven van poëzie of anderszins dichtambitie tonen. 

Tijdens de lessen wordt dieper ingegaan op de werking van taal, de balans tussen vorm en inhoud en het zoeken naar een eigen stem en thematiek

Prijs voor 6 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 95,00
21 t/m 24 jaar
€ 114,00
vanaf 25 jaar
€ 152,00
  • Cursus
  • Niveau: Gevorderd
  • Leeftijd: 17 t/m 99 jaar
  • Nieuwe, online cursus

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 21:30 uur
15-12-20 t/m 02-02-21
Bas Kwakman

Aan de hand van algemene en individuele schrijfopdrachten en het gezamenlijk bespreken daarvan wordt dieper ingegaan op de werking van taal, de balans tussen vorm en inhoud en het zoeken naar een eigen stem en thematiek. Daarnaast lezen en bespreken we het werk van bestaande dichters en behandelen specifieke thema’s zoals metaforen, ritme, afbrekingen, voordracht, (klank-)rijm en het vertalen van poëzie. 

Tijdens deze zesdelige online cursus krijg je huiswerkopdrachten en leer je feedback geven over je eigen, maar ook de teksten van andere cursisten. Hierdoor kun je soms heel anders naar je eigen teksten gaan kijken. Ook zal er aandacht zijn voor het lezen van bestaande poëzie. De cursus is bedoeld voor enigszins gevorderde en gevorderde dichters. 

Deze cursus wordt online aangeboden maar kan live verdergaan. Dit gebeurt altijd in overleg met de cursisten, op basis van hun voorkeur.