Literair advies - laat je boek lezen

Wil je persoonlijke feedback op jouw teksten? Dan is ons literair advies van schrijver en literair organisator Robbert Meijntjes iets voor jou! Met dit adviestraject krijg je een-op-een feedback op jouw schrijven van Robbert zonder ruis van andere cursisten. Je stuurt een tekst in, plant met de docent een gespreksmoment in (kan ook via Skype of Zoom), en ontvangt adviezen, feedback en antwoorden op je vragen.

Als je proza instuurt kun je 3000 woorden meesturen, als je gedichten wil laten lezen dan kun je 8 gedichten meesturen. Heb je specifieke vragen over jouw tekst, dan kun je deze van tevoren doorgeven. Uitgeverijen lezen meestal maar een stuk van je ingestuurde manuscript, om te kijken of ze interesse hebben en het bij ze past. Ons advies zal dus ook over een deel van je manuscript gaan en niet over je hele boek. Als je wel wil dat je hele boek gelezen wordt moet je dit afstemmen met de docent en met hem of haar nieuwe afspraken maken.

Prijs voor 1 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 135,00
21 t/m 24 jaar
€ 163,00
vanaf 25 jaar
€ 204,00
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
25-11-21 t/m 25-11-21
Robbert Meijntjes
Dinsdag
14-12-21 t/m 14-12-21
Robbert Meijntjes
Vrijdag
14-01-22 t/m 14-01-22
Robbert Meijntjes
Woensdag
13-10-21 t/m 13-10-21
Robbert Meijntjes

Dit traject is zowel voor schrijvers die even vastzitten als voor gevorderde schrijvers die professionele ambities hebben en willen publiceren. Je kan zowel proza als poëzie opsturen, voor volwassenen en kinderen. Het is een schrijfadvies op maat en wordt gegeven door een ervaren schrijver en docent. Je kan je het hele jaar door inschrijven.

Het werkt als volgt: je schrijft je in via de inschrijfknop en de docent neemt vervolgens contact met je op. Afhankelijk van waar je mee bezig bent stuur je de teksten naar de docent die alles heel zorgvuldig leest, van feedback voorziet en ook op maat gemaakte opdrachten voor je bedenkt. Je krijgt in totaal twee uur met de docent, dat kan ook opgesplitst worden in twee keer een uur. Tijdens de afspraak of videobelsessie neem je samen alles heel zorgvuldig door wat je opgestuurd hebt en bespreek je de valkuilen en sterke punten van je werk maar ook hoe je de tekst nog kan verbeteren. Ook kan de docent je adviseren over hoe je de eerste stappen tot publicatie kan zetten, maar deze sessies zijn hoe dan ook al een allereerste stap! 

Dit advies kan zowel live als online plaatsvinden, dit kun je afstemmen met de docent.

Schrijver Robbert Meijntjes zal het literaire werk voor volwassenen lezen en Liesbeth Mende neemt de kinderverhalen of gedichten voor haar rekening.