Fantasy & Sciencefiction

Dit is een zesdelige kennismakingscursus waarin je een eigen wereld leert opbouwen. Fantasy en sciencefiction hebben hun eigen regels en eigenschappen met uitgebreid uitgewerkte personages. Hoe krijg je die personages geloofwaardig op papier? Wat maakt de verhalen van Harry Potter of series als Game of Thrones zo goed? Hoe verwerk je bestaande legendes als in Avalon? In deze cursus werk je aan je eigen boek of serie of maak je een begin daarmee.

Prijs voor 6 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 100,00
21 t/m 24 jaar
€ 121,00
vanaf 25 jaar
€ 162,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Basis
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Creëer je eigen fictieve wereld

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
19:30 - 21:30 uur
04-10-21 t/m 22-11-21
Tommy Ventevogel

Historisch schrijven en fanfiction, het komt allemaal aan bod. Ook krijg je tips over hoe je wetenschap in je verhalen kan verwerken. Tijdens de cursus krijg je allemaal leuke tips en opdrachten. Je kijkt samen met de docent naar goede, en slechte, voorbeelden en analyseert teksten van anderen en delen van series.  

In een veilige omgeving leer je feedback geven en ontvangen en lees je elke week je werk voor aan elkaar. De docent is echte kenner Tommy Ventevogel dus spreid je drakenvleugels en meld je aan.

Online omgeving
Elke week krijg je een huiswerkopdracht mee, die in een online omgeving (Dropbox) wordt geüpload. Op die manier kunnen je medecursisten en de docent jouw werk makkelijk lezen.

Deze cursus wordt live aangeboden. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan de cursus ook online plaatsvinden.