Er was eens.. (verhalen schrijven)

Voor alle beginnende prozaschrijvers die willen ontdekken hoe je nu - met plezier - een kort verhaal maakt, is er deze zesdelige online cursus Er was eens... Dus, heb jij een idee voor een kort verhaal maar geen idee hoe je te werk moet gaan, of loopt er al jaren een personage mee in je hoofd maar weet je niet wat hij of zij moet beleven? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Prijs voor 6 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 98,00
21 t/m 24 jaar
€ 118,50
vanaf 25 jaar
€ 159,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Basis
  • Leeftijd: 17 t/m 99 jaar
  • Nieuwe, online cursus

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
19:30 - 21:30 uur
16-12-20 t/m 03-02-21
Lianne Collignon

We maken kennis met alle facetten die je nodig hebt voor een kort verhaal, zoals perspectief, personages en plot, maar besteden ook aandacht aan opbouw en sfeer. Elke les staat er een facet centraal en daar doen we dan ook leuke, laagdrempelige oefeningen mee; alleen of met elkaar en sommige oefeningen lees je voor in de les. Thuis pas je het geoefende van die week toe op je eigen korte verhaal.

Aan het einde van de cursus heb je een verhaal van 1500-2000 woorden dat je eventueel in kunt sturen naar een literair blad. Je docente is Lianne Collignon; schrijver en schrijfjuffie die zelf ook regelmatig zit te zwoegen op een kort verhaal en dus weet hoe tof het is om een verhaal leven in te blazen, maar ook snapt hoe lastig het soms kan zijn. Met haar humor en aanmoediging en jouw inzet en nieuwsgierigheid staat er na zes weken een verhaal op papier waar je blij mee zult zijn.

Deze cursus wordt online aangeboden maar kan live verdergaan. Dit gebeurt altijd in overleg met de cursisten, op basis van hun voorkeur.