Wijkmuziekschool

Samen muziek maken, bij jou in de buurt!
Dat is de SKVR Wijkmuziekschool. Kinderen van verschillende scholen komen, na schooltijd, samen tijdens de muzieklessen en het Wijkorkest. Ontmoeting is een belangrijk aspect van de les.

SKVR heeft 8 wijkmuziekscholen door heel Rotterdam. 

Laat je zien bij de Wijkmuziekschool

SKVR heeft 8 Wijkmuziekscholen in Rotterdam. In alle wijken is de opzet hetzelfde: op één vaste dag in de week na schooltijd worden er muzieklessen gegeven door vier SKVR-docenten. Het aanbod verschilt per wijk. Je vindt Wijkmuziekscholen in Crooswijk, Kralingen, Tussendijken, Heijplaat, Beverwaard, Feijenoord, Spangen en West.

De Wijkmuziekscholen zijn toegankelijk voor kinderen die in de buurt wonen of in de buurt naar school gaan.

De Wijkmuziekschool is een laagdrempelige plek waar je instrumentale muzieklessen kunt volgen. Het is opgezet voor kinderen die om verschillende redenen niet naar de buitenschoolse muziekles toe komen. Kosten spelen hierin een belangrijke rol, maar ook is de afstand naar een reguliere muziekschool soms te groot. De SKVR Wijkmuziekschool is voor deze kinderen een goed alternatief.
 

Deelnemen aan de Wijkmuziekschook kost  € 150,- per jaar. Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld met de RotterdamPas, of door een vergoeding van het Jeugdfonds Cultuur. Bekijk hier de mogelijkheden.

Er worden groepslessen gegeven aan maximaal 8 kinderen tegelijk. De wekelijkse groepsles wordt eens in de 5 à 7 weken vervangen door een orkestles. De kinderen van de verschillende instrumenten repeteren dan onder leiding van één van de docenten aan gezamenlijke stukken.

Er zijn regelmatig presentaties voor ouders. Aan het eind van het schooljaar is er een groot eindconcert in een echte concert- of theaterzaal.

 

Onze Wijkmuziekschool cursussen