Popgeschiedenis

Van Bowie tot Beyoncé, van The Doors tot Doe Maar, van Sex Pistols tot Spice Girls. Er zijn talloze bands en artiesten die een gigantische impact hebben gehad op de muziekgeschiedenis. John Lennon zei ooit “Before Elvis, there was nothing”. Dat is niet helemaal waar. Maar waar begon het dan allemaal wél?

Prijs voor 10 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 132,00
vanaf 21 jaar
€ 160,00
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
20:15 - 22:00 uur
07-09-22 t/m 16-11-22
Frank Goverts

Tijdens de cursus Popgeschiedenis besteden we aandacht aan de muzikale hoogtepunten in de muziek van de jaren vijftig tot aan nu. Je leert op een leuke, interactieve manier hoe de vele stromingen binnen de popmuziek zijn ontstaan en hoe deze elkaar hebben beïnvloed. Je ontdekt hoe een braaf subgenre van rock ‘n roll medeverantwoordelijk is voor het ontstaan van beatboxen, wat de hoge stemmetjes van de Bee Gees te maken hebben met techno en hoe drie seconden uit één James Brown liedje verantwoordelijk zijn voor meer dan 1700 andere liedjes.

De hele evolutie van popmuziek wordt op overzichtelijke wijze in kaart gebracht in een uiterst gezellige sfeer. Docent Frank Goverts vertelt, laat videomateriaal zien en er wordt natuurlijk veel goede muziek geluisterd. Ook is er ruimte voor al je prangende vragen, discussies en is er elke les een quiz ter afsluiting.

Ben je helemaal klaar voor rock & roll high school? Schrijf je dan in voor de cursus Popgeschiedenis.