SAXOFOON Jazz (alt, tenor, sopraan, bariton)

Het was de geniale Charlie Parker die destijds een totaal nieuwe muziekstroming op gang bracht, een stroming die tot op de dag van vandaag geldt als standaard binnen de jazz. Dat maakt de saxofoon misschien wel het ultieme jazz instrument. 

De Jazzschool biedt de gelegenheid je te specialiseren in jazz en alles wat daarbij komt kijken: het repertoire, het vocabulaire en uiteraard improvisatie. Of je nu luistert naar saxofonisten als Dexter Gordon, Charlie Parker of John Coltrane, ze hebben allen dezelfde basis in hun vingers. Met die basis gaan we aan de slag bij de cursus jazz-saxofoon.

Prijs voor 36 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 500,00
21 t/m 24 jaar
€ 628,00
vanaf 25 jaar
€ 838,00
Kortingsmogelijkheden
  • Jaarcursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 14 t/m 80 jaar
  • Instroom mogelijk: Betaal alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

06-09-21 t/m 04-07-22
Robert van der Laarse

De les
Het lesmateriaal wordt veelal ontleend aan de improvisatie-methode “Jazz in Focus” en “Blues in Focus” van Robert van der Laarse. Deze methode besteedt uitgebreid aandacht aan onder andere improvisatie, stijlinterpretatie en kennis van de muziektheorie. Daarnaast komen instrumentale vaardigheden uiteraard ook aan bod. Voor meer info kijk je op www.bluesinfocus.nl (ook handig voor het inschatten van je speelniveau).

Bandles erbij?
Wil je naast instrumentles graag in een band samenspelen, kies dan voor combiles Je krijgt dan om de week 30 minuten instrumentles èn wekelijks een uur bandcoaching door een vaste docent. Deze lesvorm biedt vele voordelen en raden we dan ook iedereen aan. Om deze lesvorm te promoten geldt er bovendien standaard een korting tov de afzonderlijke lesvormen. Lees hier meer over de combiles.