Latin Percussie Ensemble

Welkom in de wereld van het ritme! Maak onder leiding van de Venezuelaanse grootmeester Gerardo Rosales kennis met een breed spectrum aan ritmes afkomstig uit het Caribische gebied: Mambo, Rumba, Son, Bongo, Guaguanco, Merengue, Calypso, Chachacha, Cumbia en uiteraard Bolero.

Bekijk het rooster voor de locaties, lesdagen en docenten.

Prijs voor 38 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 200,00
21 t/m 24 jaar
€ 242,00
vanaf 25 jaar
€ 303,00
  • Jaarcursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 13 t/m 90 jaar
  • Nieuw!

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

20:00 - 21:00 uur
10-09-20 t/m 08-07-21
Gerardo Rosales

Misschien zeggen deze namen je niks, maar je hebt de ritmes zeker al eens voorbij horen komen. Vooral vanaf de jaren '70 komen deze ritmes veelvuldig voor in de popmuziek en wordt het geluid van een band vaak versterkt en ingekleurd door een percussionist.

Aan de hand van de belangrijkste Latin ritmes, leer je de meest voorkomende percussie instrumenten bespelen: conga's, bongo's timbales, cajon, maracas, guiro, drums en campanas. Spelend in een groep, krijg je de verschillende ritmes onder de knie en leer je ze toe te passen op muziek. In de lessen wordt gelet op het aanleren van de juiste techniek, maar het begint met het voelen en begrijpen van de ritmes. Om dit te bevorderen wordt bij elk ritme ingegaan op de oorsprong en geschiedenis ervan.

De beginners cursus gaat vooral over de basispatronen waarmee je in een bandsituatie snel aan de slag kunt.

Ben je gevorderd of speel je al een ander instrument dan zal de nadruk liggen op het verbeteren van techniek en het leren van complexere ritmes.