Mode, ontwerpen en uitvoeren

In deze cursus laat je de modeontwerper in jou los! Stoei in ons modeatelier met basispatronen en leer hoe je deze patronen verschuift, verkleint en vergroot om tot een uniek ontwerp en kledingstuk te komen. Tijdens de lessen kun je gebruikmaken van basismaterialen zoals garen, potloden, textielverf en meer. 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 251,00
vanaf 21 jaar
€ 379,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Basismaterialen zijn inbegrepen in het cursusgeld

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Vrijdag
13:30 - 16:00 uur
10-02-23 t/m 16-06-23
Marion Daniels
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Modetechnieken
Je werkt met een basispatroon en verandert deze zo, dat daar jouw persoonlijke kledingstuk uit komt. Op een speelse manier maak je kennis met een andere manier van ontwerpen. Voor deze cursus is enige ervaring met naaitechnieken een pré.

Stoffen
Deze manier van ontwerpen is zeer geschikt voor jersey, katoen, zijde, wol, linnen en allerlei andere mooie stoffen.

Ga het experiment aan
Het ontwerpen en maken van je kleding blijft natuurlijk het uitgangspunt van het modeatelier. Maar er blijft altijd ruimte over voor uitdagingen. Naast de traditionele technieken en materialen ga je namelijk ook het experiment aan! Samen met modedocent Marion Daniels ontwikkel je jouw persoonlijke stijl en visie. 

Goed om te weten
In het modeatelier kun je gebruikmaken van basismaterialen zoals: garen, patroonpapier, toiletstof, potloden, kalkpapier en textielverf. De kosten van deze materialen zijn inbegrepen in het cursusgeld. Daarnaast gebruik je, in overleg met de docent, eigen materialen. In de cursus kun je ook werken aan de uitvoering van je collectie of portfolio. Marion biedt daarvoor professionele ondersteuning.

De cursus vindt plaats in het modeatelier van de SKVR locatie Rotterdam Centrum.  

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.