Maak je eigen kledingstuk, beginners en gevorderden

Breid je kledingcollectie uit met een kledingstuk gemaakt in jouw stijl! In deze modecursus leer je hoe je kleding maakt van bestaande patronen. Je werkt met basispatronen uit bijvoorbeeld de Knip of de Burda. Je kunt bij ons in het modeatelier gebruikmaken van een aantal basismaterialen.

 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 251,00
vanaf 21 jaar
€ 379,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Basismaterialen zijn inbegrepen in het cursusgeld

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
19:30 - 22:00 uur
26-01-23 t/m 08-06-23
ellen korevaar

Opbouw cursus
Hoe neem je het patroon over? Hoe kies je de stof? Dik, dun, stretch of wol? En welke fournituren heb je nodig? Het antwoord op al deze vragen leer je in deze modecursus.
In de eerste les kies je al het kledingstuk dat je wilt gaan maken. Daarbij kies je een naaipatroon en stel je samen met de docent een plan op voor de volgende lessen.  Natuurlijk ga je voor jouw eigen stijl; je kiest zelf de stof die in jouw kledingkast past!

De volgende lessen ga je aan de slag met de modetechnieken. Je leert hoe je het patroon op de stof legt en vervolgens uitknipt. Naai-technische aspecten zoals naden, coupenaden, ritsen en afwerken komen aan de orde bij het maken van je kleding. Afhankelijk van de keuze van je patroon leer je een rits inzetten en steek- of paspelzakken maken.

Het bedienen van de naaimachines gaat na afloop van de cursus als vanzelf. Met de tips en aanwijzingen van je modedocent leer je stap voor stap de verschillende technieken van het naaien. 

Ervaren én onervaren
Deze cursus is zeer geschikt voor de relatief onervaren naaister. Maar zeker ook toegankelijk voor de meer ervaren naaister die weer eens aan de slag wil, zal in deze cursus worden uitgedaagd. Naast het werken met een basispatroon kan er ook gewerkt worden aan het aanpassen van de bestaande patronen. Er is ruimte om een eenvoudig eigen ontwerp uit te voeren door bestaande patronen aan te passen naar je eigen ontwerp. 

Goed om te weten
Deze cursus wordt gegeven in het modeatelier op locatie SKVR Rotterdam Centrum. Materialen zoals patroonpapier, proefkatoen, basisgaren zijn aanwezig in het modeatelier en inbegrepen in het cursusgeld. Je kunt daar gebruik van maken. Stof en specifieke fournituren voor je kledingstuk schaf je zelf aan. 

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.