Vormgeving in metaal

Huist er een edelsmid in jou? In deze cursus maak je kennis met de techniek van het edelsmeden. Als beginnende cursist ontwerp je eenvoudige sieraden of objecten. De nadruk ligt in het zich eigen maken van de technieken. De gevorderde cursist verdiept zich in nieuwe technieken, vormgeving en ideeontwikkeling. Dit gebeurt aan de hand van verschillende uitdagende opdrachten. Daarnaast word je begeleid door een professionele edelsmid! 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 240,00
21 t/m 24 jaar
€ 294,00
vanaf 25 jaar
€ 356,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Les van een professionele edelsmid

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
14-09-21 t/m 11-01-22
Ralph Bakker
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Opbouw
Deze cursus edelsmeden is bedoeld voor zowel de beginnende als gevorderde cursist. De beginners ontwerpen een paar eenvoudige sieraden/objecten van koper, messing, alpaca en zilver. De opdrachten zijn van oriënterende aard en helpen jou kennis te maken met de materialen, de gereedschappen en de technieken waar mee gewerkt kan worden. De gevorderde cursist gaat aan de slag met verdiepende opdrachten. Zij worden uitgedaagd om een ontwerp te maken naar aanleiding van opdrachten waarin steeds nieuwe technieken en vormgeving aan de orde komen, zodat zowel de techniek als de ideeontwikkeling verdiept worden. 

Materialen
De beginners gaan aan de slag met de zogenaamde koperlegeringen (koper, messing, alpaca) en de mogelijkheid van zilver. Voor de gevorderden gelden er aan het materiaalgebruik in principe geen beperkingen. Dit houdt in dat er zowel met zilver en koperlegeringen gewerkt kan worden maar ook met ijzer, kunststoffen, textiel, rubber, hout enz. Dit geldt vooral voor cursisten die al wat meer met vormgeving bezig zijn.     

Goed om te weten  
Houd rekening met extra materiaalkosten! 

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.