Het sieraad

Maak kennis met de technieken van het edelsmeden! Aan de hand van verschillende opdrachten, ontdek je jouw eigen ontwerpstijl. Deze cursus is zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde amateur edelsmid. 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 240,00
21 t/m 24 jaar
€ 294,00
vanaf 25 jaar
€ 356,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Inclusief bezoek aan een atelier

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
19:30 - 22:00 uur
02-09-21 t/m 16-12-21
Lena Kosztyucsenko
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Opbouw
Met het uitvoeren van een eerste eenvoudige opdracht komen alle facetten van de technieken bij het edelsmeden aan de orde. Er wordt gewerkt met een onedel metaal. In vervolgopdrachten kan er naar keuze gewerkt worden in zilver of een ander metaal. Er kan bv zilver worden gegoten, wat bewerkt kan worden tot een sieraad. Met het aanleggen van een eigen beeldarchief en schetsjes worden eigen ontwerpen geformuleerd. Met de opgedane kennis en vaardigheden kan de cursist dan vanuit de eigen fascinatie de ontwerpen uitvoeren.

Materialen
Het eerste werkstuk wordt in onedel materiaal gemaakt (koper, messing, alpaca). De andere opdrachten kunnen, naar keuze, in zilver of een ander metaal worden gemaakt. Onder andere kan er van restzilver een ring gegoten worden. In de eerste les krijgt men een pakket materialen, toereikend voor de eerste opdracht, ter waarde van € 65,- welke met de docent afgerekend moet worden. Materiaalkosten per vervolgopdracht komen gemiddeld ook op 65 euro.  

Atelierbezoek
Tijdens deze cursus wordt er een bezoek gebracht aan een atelier.

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.

Extra informatie
De voertaal van docent Lena Kosztyucsenko is Engels, maar ze kan het Nederlands verstaan en ook een beetje spreken. Wij verwachten dat dit geen probleem op zal leveren in de cursus, mocht je hier een vraag over hebben, laat het ons even weten.