Ontwerpen met Illustrator

Wil jij je creatieve vaardigheden ontwikkelen en houd je van ontwerpen? Dan is de cursus Ontwerpen met Illustrator wat voor jou.  Adobe Illustrator is een professioneel tekenprogramma dat door ontwerpers en illustratoren wordt gebruikt voor het maken van illustraties en logo's, het bewerken van tekst, de opmaak van folders en posters.

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 169,00
21 t/m 24 jaar
€ 205,00
vanaf 25 jaar
€ 274,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar
  • Inclusief online leeromgeving

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Donderdag
20:15 - 22:15 uur
10-02-22 t/m 07-04-22
Maria Hylarides

Tijdens deze cursus maak je aan de hand van opdrachten stap voor stap kennis met Illustrator. Basisprincipes zoals de Illustrator werkomgeving en technische aspecten van het programma komen uiteraard aan bod, maar vanaf de eerste les wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen van je creatieve vaardigheden. Werk jij juist strak of los? En hoe kun je snel een mooi resultaat krijgen, zelfs als je denkt dat je niet kunt tekenen? 

Je leert kijken naar een ontwerp en vormgeving; compositie, kleur, contrast en typografie. Maar je gaat ook technisch aan de slag: wat zijn de mogelijkheden van afbeeldingen in Illustrator, hoe combineer je lijnen en vlakken met de pathfinder, hoe maak en gebruik je penselen en patronen en hoe werk je met het pengereedschap. Tijdens de cursus werk je ook aan een gezamenlijke presentatie met je medecursisten voor de eindexpositie.

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen van twee uur op locatie SKVR Fotografie & Media, Rotterdam Centrum. Lessen met aandacht voor theorie én praktijk. Reserveer voor het maken van de thuisopdrachten minimaal 2 uur per week.    

Goed om te weten 
In deze cursus werk je in de lessen met Illustrator CS6 op de PC. Om het maximale uit je cursus te halen is het belangrijk dat je thuis ook kunt werken in het programma Illustrator; of je nu met versie CS5, CS6 of CC werkt, maakt niet uit. Software voor thuisgebruik is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Het is belangrijk dat je beschikt over basis computervaardigheden. Kennis van het digitale beeld wordt sterk aangeraden. 

Extra: online leeromgeving
Je kunt tijdens de cursus ook altijd terecht in het digitale klaslokaal. Hier vind je al het lesmateriaal van de cursus in overzichtelijke lessen met aansprekend beeldmateriaal. Ook kun je hier alle thuiswerkopdrachten terugvinden en houd je contact met je docent en medecursisten.  

Cursisten moeten beschikken over het programma Adobe Illustrator. Let op: Schaf dit pas aan als de cursus definitief online van start gaat.