Vrij fotograferen

Regels en techniek geven houvast wanneer creativiteit te kort schiet. De echte uitdaging is om voorbij deze regels en techniek te raken. In deze cursus gaan we die uitdaging aan. We gaan proberen “vrij” te kijken en te denken over fotografie. Als dat lukt kun je jezelf verrassen en met nieuwe ogen kijken naar werk van andere fotografen en kunstenaars.

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 169,00
21 t/m 24 jaar
€ 205,00
vanaf 25 jaar
€ 274,00
  • Cursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:00 - 21:30 uur
08-02-22 t/m 05-04-22
Rens Horn

Voor Wie?
De cursus is geschikt voor mensen met enige ervaring die niet bang zijn om te experimenteren en creatief uitgedaagd willen worden. Het soort camera dat je gebruikt is niet belangrijk: DSLR, digitale pocketcamera, telefoon, iPad, analoge meetzoeker, de camera van je oma, alles kan in principe. Een basiskennis van de gebruikte camera is wel vereist.

Wat gaan we doen?
Per les wordt een onderwerp, stroming, fotograaf of techniek behandeld door middel van een inspirerende presentatie. Dit kan alles zijn: de allereerste foto ooit gemaakt tot digitaal verval, van een grappige poezenfoto die zojuist op instagram verscheen tot Bauhaus portretfotografie. Het doel is de ogen te openen en een gesprek op gang te brengen die de creativiteit stimuleert. Daarnaast raak je bekend met de geschiedenis van de fotografie waardoor je perspectief op deze “oudste van de Nieuwe Media” zal veranderen. Na elke les krijg je een toegespitste opdracht mee die de volgende les klassikaal besproken wordt.