Vervolg Fotografie I

Al enige ervaring met fotograferen, maar wil je er nóg meer uithalen? Dan is de vervolgcursus fotografie iets voor jou. Ontwikkel jouw fotografische techniek en vormbeheersing. Leer seriematig werken in plaats van het maken van één goede foto. Ontdek de mogelijkheden om sfeer en stemming te creëren in een foto; een moeilijk onderdeel binnen de fotografie. Maar wanneer het lukt, ervaar je des te meer voldoening.

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 191,00
vanaf 21 jaar
€ 272,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar
  • Inclusief online leeromgeving

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
18:00 - 20:00 uur
24-01-23 t/m 21-03-23
Hester Blankestijn

Door middel van opdrachten en het kijken naar werk van diverse fotografen wordt er speciale aandacht besteed aan portret- en reportagefotografie. Ook het gebruik van licht staat centraal in deze cursus: hoe meet je licht in moeilijke omstandigheden, hoe licht je een portret uit met meerdere lichtbronnen en hoe zet je je flitser optimaal in om betere beelden te krijgen.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

· Beeldbewerken (helderheid/contrast, bijsnijden)

· Lijnen en vlakverdeling

· Fotograferen in zwart-wit

· Tegenlicht met invulflits

· Kader en compositie

· Witbalans en raw bestanden

· Straatfotografie

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen van twee uur. Praktische lessen met aandacht voor techniek én beeld. 

Reserveer voor het maken van de thuisopdrachten minimaal 4 uur per week om met je camera op pad te gaan.

Goed om te weten In deze cursus werk je met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop

je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunt instellen (zie hiervoor de handleiding van je camera).

In de vervolgcursus moet iedere cursist in staat zijn om zelfstandig zijn/haar camera te kunnen bedienen en de opnames eenvoudig te kunnen bewerken op de computer, bijvoorbeeld met het beeldbewerkingsprogramma Pixlr.

Extra: online leeromgeving Je kunt tijdens de cursus ook altijd terecht in het digitale klaslokaal. Hier vind je al het lesmateriaal van de cursus in overzichtelijke lessen met aansprekend beeldmateriaal. Ook kun je hier alle thuiswerkopdrachten terugvinden en houd je contact me je docent en medecursisten.