Straatfotografie

Straatfotografie is een van de oudste en meest uitdagende disciplines binnen de fotografie. Het laat het altijd bewegelijke alledaagse leven zien waarbij het menselijke gedrag centraal staat. De drie dingen die de basis vormen van deze cursus zijn kijken, kijken en kijken: het is een cursus om het oog te trainen. Straatfotografie is een twee-wekelijkse cursus die bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur.
 

Prijs voor 8 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 135,00
21 t/m 24 jaar
€ 160,00
vanaf 25 jaar
€ 216,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Inzoomen op een genre

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
19:30 - 21:30 uur
09-02-22 t/m 01-06-22
Rens Horn

Lesprogramma
Naast een uitgebreide kennismaking met de rijke geschiedenis van de straatfotografie waarbij onder anderen fotografen als Walker Evans, Henri Cartier-Bresson, Robert Frank, William Klein, Garry Winogrand en Ed van der Elsken aan bod komen, zal er veel tijd worden besteed aan het kritisch bespreken en analyseren van elkaars werk.

De opdrachten die in de les worden gegeven zullen voornamelijk zelfstandig en buiten de cursustijd uitgevoerd worden, maar de mogelijkheid bestaat om met de groep naar buiten te gaan.
 
Vaardigheden en materiaal
Voor deze cursus is enige basiskennis van de (al dan niet spiegelrelfex-) camera noodzakelijk, maar belangrijker zijn geduld, tijd en doorzettingsvermogen.