Storytelling Fotografie

Hoe vertel je een verhaal met een foto? Fotograaf Erica Baltimore leert je in deze cursus meer inhoud te geven aan je foto’s. Het werk van andere fotografen bekijken en bespreken is hierbij een belangrijk onderdeel. Je leert zien en herkennen wat een foto nodig heeft om de toeschouwer mee te nemen in een verhaal. Vervolgens leer je dit toe te passen in je eigen fotografie.

Prijs voor 6 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 169,00
vanaf 21 jaar
€ 204,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar
  • Blended learning

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
19:00 - 20:30 uur
21-09-22 t/m 30-11-22
Erica Baltimore
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
Donderdag
19:00 - 20:30 uur
26-01-23 t/m 06-04-23
Vera Bos
Donderdag
20:30 - 22:00 uur
26-01-23 t/m 06-04-23
Vera Bos

Of je nu foto’s maakt voor je social media, je werk of als hobby, vaak wil je een verhaal vertellen met je beelden. In deze nieuwe cursus fotografie leer jij je foto’s krachtiger maken, waardoor tekst en uitleg (bijna) niet meer nodig zijn.

Blended learning
De cursus bestaat uit een online gedeelte en lessen op de SKVR locatie. Deze combinatie noemen we blended learning. Door deze leermethode te gebruiken haal je het optimale uit je lessen! 

Les op de SKVR locatie

Je hebt om de week les.
In zes lessen van 90 minuten, op de SKVR locatie, staat jouw werk centraal, je hebt samen met je medecursisten coachgesprekken, je kijkt naar elkaars opdrachten en krijgt gerichte feedback van de docent. Tijdens de fysieke lessen leer je het verhaal, dat je met jouw fotografie wil vertellen, in beelden om te zetten

De online leeromgeving
In het online gedeelte van de cursus maak je gebruik van de online leeromgeving van SKVR. Hier staat het werk van bekende fotografen centraal. Welke technieken, gebruiken ze en waarom? Hoe vertellen zij hun verhaal? Hoe komen zij tot een beeld en wat maakt die beelden nou zo krachtig? De kennis en inspiratie die je in het online gedeelte opdoet, pas je toe in de opdrachten die tijdens de fysieke lessen besproken worden. Binnen het online gedeelte kan je met de lesstof aan de slag wanneer jou dat uitkomt.

Meedoen kan met iedere camera
Tijdens de cursus gebruik je je eigen camera. Er zijn geen specifieke eisen voor je apparatuur.
De focus ligt niet op de techniek van de camera, maar op kadreren, compositie en vooral leren kijken. Dus of je nu graag met je spiegelreflexcamera fotografeert, met je smartphone, of met iets daar tussenin, het kan allemaal!