Modern vervolg 50 plus

Moderne dans is een eigentijdse danstaal die wordt afgestemd op de fysieke mogelijkheden van de cursisten. Een heerlijke les voor de meer ervaren danser! Deze moderne dansles wordt geven op onze locatie in het centrum van Rotterdam.

Prijs voor 36 les(sen)

vanaf 21 jaar
€ 440,00
Kortingsmogelijkheden
  • Jaarcursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 50 t/m 99 jaar
  • Instroom mogelijk: Betaal alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
10:00 - 11:00 uur
22-08-22 t/m 19-06-23
Marie Louise Gilcher
Inschrijven gratis proefles

De les
De les is opgebouwd uit dansante oefeningen en danscombinaties vanuit de moderne danstechniek. Deze zijn afwisselend ontspannen en krachtig, rustig en met lekker veel vaart. De les begint met een opwarming met uitnodigende, eenvoudige bewegingen. We doen oefeningen aan de barre voor spiertraining en een goede balans. De danscombinaties worden stap voor stap opgebouwd, zodat de dansvaardigheden zich geleidelijk uitbreiden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van uiteenlopende soorten muziek: van klassiek tot wereldmuziek tot jazz. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten! 

Deze les wordt aangeboden als jaarcursus. Het bovenstaande tarief is gebaseerd op 36 lessen vanaf de start van het seizoen. Stroom je later in, dan wordt het tarief aangepast aan het aantal lessen vanaf het moment dat jij start. Je betaalt dus alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment tot de zomer.

De danslessen die de SKVR aanbiedt aan ouderen zijn in grote lijnen gericht op drie belangrijke doelen:

  • het onderhouden van de gezondheid en fysieke mogelijkheden, zoals souplesse, kracht, een goede houding en coördinatie, in dit geval volgens de principes van het klassiek ballet;
  • het beleven van dans als kunstvorm, die nauw verweven is met andere kunstdisciplines zoals bijv. muziek;
  • dansplezier.

Deze lessen ondersteunen het project Time to Dance, dat als doel heeft zo veel mogelijk 50 plussers aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door op wijklocaties laagdrempelige lessen aan te beiden voor kwetsbare senioren. De gelden van uw dansles gaan direct naar het project Time to Dance.