Dansimprovisatie 50 plus

Deze cursus Dansimprovisatie is bestemd voor dansliefhebbers vanaf 50 jaar. Met inspirerende opdrachten wordt je aangezet om op je eigen manier te bewegen. Dans- of bewegingservaring is natuurlijk welkom, maar niet vereist. Fysieke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn om deel te nemen. Als je je bewegingsmogelijkheden wilt verruimen en nieuwe ingangen in de dans wilt ontdekken, is dit een geschikte cursus. De lessen vinden plaats op onze locatie in het centrum van Rotterdam.

Prijs voor 36 les(sen)

vanaf 21 jaar
€ 552,00
Kortingsmogelijkheden
  • Jaarcursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 50 t/m 99 jaar
  • Instroom mogelijk: Betaal alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
11:15 - 12:30 uur
22-08-22 t/m 19-06-23
Marie Louise Gilcher
Vol

De les
We maken gebruik van oefeningen, beelden en spelregels om je (fysieke) mogelijkheden en je zeggingskracht te verruimen. Soms ligt de focus op het lichaam en is de aandacht naar binnen gericht, soms ben je met de aandacht meer in de ruimte of bij het ritme van de muziek. Soms werk je met een partner aan fysieke principes, soms dans je met de hele groep. Je hoeft geen voorgeschreven passen te onthouden: de dans ontvouwt zich op het moment zelf.

Deze les wordt aangeboden als jaarcursus. Het bovenstaande tarief is gebaseerd op 36 lessen vanaf de start van het seizoen. Stroom je later in, dan wordt het tarief aangepast aan het aantal lessen vanaf het moment dat jij start. Je betaalt dus alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment tot de zomer.

De danslessen die de SKVR aanbiedt aan ouderen zijn in grote lijnen gericht op drie belangrijke doelen:

  • het onderhouden van de gezondheid en fysieke mogelijkheden, zoals souplesse, kracht, een goede houding en coördinatie, in dit geval volgens de principes van het klassiek ballet;
  • het beleven van dans als kunstvorm, die nauw verweven is met andere kunstdisciplines zoals bijv. muziek;
  • dansplezier.

Deze lessen ondersteunen het project Time to Dance, dat als doel heeft zo veel mogelijk 50 plussers aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door op wijklocaties laagdrempelige lessen aan te beiden voor kwetsbare senioren. De gelden van uw dansles gaan direct naar het project Time to Dance.