Klassiek vervolg 50 plus

Klassiek ballet is een gracieuze dansstijl die in principe tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. De klassieke balletles Vervolg wordt geven op onze locatie in het centrum van Rotterdam. Een heerlijke klassieke balletles voor de meer ervaren danser!

Prijs voor 36 les(sen)

vanaf 21 jaar
€ 440,00
Kortingsmogelijkheden
  • Jaarcursus
  • Niveau: Vervolg
  • Leeftijd: 50 t/m 99 jaar
  • Instroom mogelijk: Betaal alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Vrijdag
10:00 - 11:00 uur
26-08-22 t/m 16-06-23
Fleur Melssen
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Inschrijven gratis proefles

De les
De les begint met een technische warming-up aan de barre. In het midden (au milieu) werk je vervolgens staand en bewegend door de ruimte werk je naar de principes van het klassiek ballet aan je kracht, souplesse, bewegingskwaliteiten en conditie. De les Klassiek 50+ Vervolg  is voor dansers die meer variatie en coördinatie in dansmateriaal willen. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten! 

Aanvullende informatie

  • Balletschoenen (te verkrijgen in danswinkels) worden aangeraden.

Deze les wordt aangeboden als jaarcursus. Het bovenstaande tarief is gebaseerd op 36 lessen vanaf de start van het seizoen. Stroom je later in, dan wordt het tarief aangepast aan het aantal lessen vanaf het moment dat jij start. Je betaalt dus alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment tot de zomer.

De danslessen die de SKVR aanbiedt aan ouderen zijn in grote lijnen gericht op drie belangrijke doelen:

  • het onderhouden van de gezondheid en fysieke mogelijkheden, zoals souplesse, kracht, een goede houding en coördinatie, in dit geval volgens de principes van het klassiek ballet;
  • het beleven van dans als kunstvorm, die nauw verweven is met andere kunstdisciplines zoals bijv. muziek;
  • dansplezier.

Deze lessen ondersteunen het project Time to Dance, dat als doel heeft zo veel mogelijk 50 plussers aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij door op wijklocaties laagdrempelige lessen aan te beiden voor kwetsbare senioren. De gelden van uw dansles gaan direct naar het project Time to Dance.