Klassiek ballet
ontdek de wereld van klassiek ballet

  • Voor alle leeftijden en niveaus
  • Professionele dansstudio's
  • Op diverse locaties in Rotterdam

Klassiek ballet is een gracieuze dansstijl die een uitstekende basis vormt voor elke danser. Lange lijnen, uitgedraaide bewegingen en lichtheid van de sprongen zijn belangrijke elementen bij van het klassiek ballet. Je werkt vaak (als warming up) aan de barre. Los van de barre werk je staand en bewegend door de ruimte naar de principes van het klassiek ballet aan je kracht, souplesse, bewegingskwaliteiten en conditie. Daarbij zijn dansgevoel, presentatie en natuurlijk dansplezier belangrijke ingrediënten!

Je leert arm- en voetposities en allerlei passen. In de danspassen worden langzame bewegingen afgewisseld met snelle, sprongen en draaien. Je zult versteld staan hoe snel je wegwijs bent in de techniek, logica en terminologie.

De meeste klassiek ballet danslessen worden aangeboden als jaarcursus (36 lessen). Hierbij is instromen mogelijk. Het tarief is gebaseerd op 36 lessen vanaf de start van het seizoen na de zomervakantie. Stroom je later in, dan wordt het tarief aangepast aan het aantal lessen vanaf het moment dat jij start. Je betaalt dus alleen voor de lessen vanaf jouw startmoment tot aan de zomervakantie.

Onze Klassiek Ballet cursussen