Model op groot formaat

Hoe komen we, met een model op de bok, tot een volwaardig kunststuk? In deze cursus maak je kennis met de mogelijkheden van het modeltekenen- en schilderen. Een cursus die toegankelijk is voor zowel beginnende als gevorderde cursisten. De docent zal iedereen op eigen niveau en tempo begeleiden. Er wordt iedere les naar een naaktmodel gewerkt. 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 262,00
vanaf 21 jaar
€ 398,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Cursusprijs is inclusief modellengeld

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Maandag
19:30 - 22:00 uur
23-01-23 t/m 05-06-23
Jozef van Rossum
Vol

Elke les begint met een studie in houtskool om onze gedachten en polsen los te maken. Op basis van deze schetsen wordt uiteindelijk een schildering gemaakt met acrylverf. Daarbij wordt gewerkt op groot formaat: 60 bij 100 cm. Het voordeel hiervan is dat men zich niet zal verliezen in (onnodige) details. Herkenbaarheid/typering van het afgebeelde naakt is niet het enige, er wordt ook met thema’s gewerkt. Zo kan met attributen of een pose een thema worden verbeeld. Schildertechnisch kunnen we accenten versterken: bijvoorbeeld met een nadruk op kleur, contrast of stilering. Thema en techniek zijn handgrepen om tot een goede schildering te komen: een beeldende visie op de naakte mens.

Materialen: Voor het schetsen gebruiken we houtskool of grafietstift. Schilderen doen we met acrylverf. Men kan gedurende de cursus de materialen moeten aanschaffen. De docent geeft hierbij advies. 

Er mogen geen foto’s gemaakt worden van de modellen.

Kijkmoment
Het is niet mogelijk om een kijkmoment in te plannen bij cursussen waar gewerkt wordt met modellen.