Model en mens in beeld

In de hedendaagse kunst blijkt het menselijk lichaam steeds weer een bron van inspiratie voor kunstenaars: het kent vele verschijningsvormen. Teken jij graag naar model en ben je benieuwd naar de positie die de mensfiguur inneemt in de hedendaagse kunst en hoe deze zich verhoudt ten aanzien van de (psychologische) ruimte om ons heen? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou. 
 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 262,00
vanaf 21 jaar
€ 398,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Nieuw dit seizoen!

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
19:30 - 22:00 uur
08-02-23 t/m 07-06-23
Sarah van der Pols
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

In deze cursus tekenen we iedere week naar naaktmodel. Daarnaast onderzoeken we de hedendaagse teken- en schilderkunst, de experimentele fotografie, de conceptuele beeldhouwkunst en de performance-kunst waarbij het menselijk lichaam centraal staat.

Verdeeld over diverse lessen in de cursus analyseren we het menselijk lichaam aan de hand van het zelf tekenen naar model en krijgt de cursist een introductie in de basisanatomie. Er komen vele voorbeelden van hedendaagse kunstenaars, die werken met de menselijke figuur als hoofdthema, aan bod. We onderzoeken de restruimte om het menselijk lichaam heen, verdiepen de techniek van de modeltekening en experimenteren met verschillende materialen op diverse formaten. 

We gebruiken diverse teken- en schildermaterialen zoals potlood, houtskool, Oost-Indische inkt, acrylverf, gekleurde stiften, gekleurd tape, collagematerialen en animatieklei.
De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Kijkmoment
Het is niet mogelijk om een kijkmoment in te plannen bij cursussen waar gewerkt wordt met modellen.