Basiscursus tekenen en schilderen

Maak kennis met tekenen en schilderen. Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar geen voorwaarde: iedereen kan leren tekenen en schilderen!

In deze cursus gaat het om de basisbeginselen. We leren je te verbeelden wat je ziet en niet wat je denkt te zien. Uiteraard komen daar begrippen als compositie, perspectief en kleurenleer bij kijken. We tekenen zoveel mogelijk naar de waarneming waardoor de werken in eerste instantie dan ook vooral figuratief zullen zijn. 

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 309,00
vanaf 21 jaar
€ 356,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Basis
  • Leeftijd: 16 t/m 99 jaar
  • Elke les heeft een centrale thematiek

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Woensdag
16:30 - 19:00 uur
08-02-23 t/m 07-06-23
Jozef van Rossum
Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
24-01-23 t/m 23-05-23
Annelies de Greef
Vol
Woensdag
19:30 - 22:00 uur
25-01-23 t/m 31-05-23
Hans Verkerk
Vol

Uitgebreide informatie over deze cursus
Doelstelling
Kennismaking met elementaire beeldelementen als compositie, kleur, perspectief en met technische vaardigheden op het gebied van tekenen en schilderen, zoals welk materiaal je gebruikt op welke drager.

Opbouw
Elke les heeft een centrale thematiek. De eerste lessen gaan we tekenen, want tekenen is de basis van het schilderen. Daarna gaan we aan de slag met de toevoeging van kleur en leren we wat kleuren kunnen doen. Uiteraard leer je zelf de kleuren te mengen zodat je uiteindelijk toe kan met een basispakket aan kleuren.

Materialen
De cursist zorgt zelf voor zijn materiaal. Een gedeelte van het materiaal zoals papier, houtskool e.d. is in onze winkel te koop. Over aanschaf van ander materiaal zoals verf adviseert de docent. Kosten hiervan bedragen ongeveer €40,- à €50,-.

Deze cursus bestaat uit vijftien lessen. Je kunt deze cursus twee keer per seizoen volgen, waardoor je er een jaarcursus van maakt. Na dertig lessen ben je klaar om zelf aan de slag te gaan of een cursus voor gevorderden te kiezen.

Let op! Het zolderatelier (locatie Ringdijk) is alleen toegankelijk middels een redelijk steile trap.

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.