Schilderen - Beeldconstructie

De cursus start met een aantal lessen waarin waarneming centraal staat. Compositie, beeldopbouw, het mengen van kleuren, atmosfeer en toets worden aan de hand van stilleven en model uitgebreid onderzocht.

Prijs voor 15 les(sen)

t/m 20 jaar
€ 309,00
vanaf 21 jaar
€ 356,00
Kortingsmogelijkheden
  • Cursus
  • Niveau: Alle niveaus
  • Leeftijd: 18 t/m 99 jaar
  • Materialen verkrijgbaar bij SKVR

Deze cursus kun je op onderstaande locatie(s) en tijd(en) volgen

Dinsdag
19:30 - 22:00 uur
30-08-22 t/m 13-12-22
Ralph van Meijgaard
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Via actuele en historische stromingen ontleden we verschillende stijlkenmerken en passen die toe in de praktijk. In de loop van de cursus is er meer aandacht voor verdieping door te werken vanuit persoonlijke fascinatie voor een onderwerp of thema. We maken koppelingen met beelden uit de actualiteit, exposities, media, fotografie of schilderkunst.

We starten met acrylverf op opgespannen en geprepareerd papier. In de loop van de cursus komen ook andere technieken aan bod waaronder olieverf, gouache en collage. We raden iedereen aan een schetsblok of dummy (onbedrukt boek) aan te schaffen voor voorstudies en het optekenen van ideeën en spontane invallen.

Naast individuele begeleiding waarin aandacht is voor het persoonlijke proces van elke deelnemer, wordt iedere les afgesloten met een collectieve werkbespreking.

Materiaal
Papierplakband en tape, houtskool, kneedgum, penselen (varkenshaar of synthetisch), nr. 6, 12 en 18, (van elk 3) en een spalter, (brede platte kwast) een pot om kwasten uit te spoelen en een groot plat bord (emaille) als palet. 

Acrylverf in grote tubes of potten: titaanwit, cadmiumgeel middel, ultramarijn-, kobaltblauw,

Vermiljoen- en cadmiumrood. Dit kan worden aangevuld met: gele oker, gebrande sienna, gebrande omber, phtalogroen en magentarood. 

Kijkmoment
Wil je de sfeer proeven en kijken of deze cursus bij jou past? Neem contact op met onze klantenservice om een kijkmoment in te plannen. Het is alleen mogelijk een kijkmoment in te plannen bij cursussen die nog plek hebben.